Kartal'da imarsız, iskansız, ruhsatsız konut alanında ki ticari yapılaşmaya ve iş yerine Kartal Belediyesi'nin göz yumduğu iddia edildi.
PLANDA KONUT! RUHSATSIZ BİNA!
Kartal İlçesi 12176 ada, 8 Parsele plan fonksiyonunda konut iken kaçak yapılaşma yapıldığı, inşaat ruhsatı ve iskanı olmadığı iddia edildi.
BELEDİYE SORGULUYORMUŞ!
Bilgisine baş vurduğumuz Kartal Belediye Başkanlığı; "Söz konusu (Ada 12176, Parsel 8) Topselvi Mahallesinde bulunan 2017 öncesi olduğu görülen mevcut yapıya ilişkin, kamuoyunda imar barışı olarak bilinen 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. Maddesine istinaden yapı kayıt belgesi sorgulanmaktadır!" Diye cevap verildi.
6 YIL RUHSATSIZ MARKETE GÖZ YUMDULAR!
2017 Yılından beri faaliyet gösteren büyük markete ruhsatsız şekilde göz yumduklarını Kartal Belediyesi, verdiği yazılı cevapla itiraf etti. Belediyeden verilen cevapta; Söz konusu (Ada 12176, Parsel 8) Topselvi Mahallesinde bulunan Market ile ilgili yerinde denetim yapılmış
ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığından faaliyetten men
edilmesi için Zabıta Müdürlüğüne yazı yazılmıştır." Denildi.
---
GOOGLE İSPAT ETTİ!
Google haritalardan yaptığımız incelemede ruhsatsız marketin 2017 yılından beri faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. 2017 yılından beri ruhsatsız yapıya Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in ve görevlilerin neden göz yumdukları, görevlerini hangi nedenlerle yerine getirmedikleri ise merak konusu oldu.
İSKANSIZ YERE 6 YIL SONRA RUHSATLANDIRMA İŞLEMİ BAŞLATMIŞLAR!
Belediye yazılı cevabının devamında; "Ayrıca, 9207 Sayılı
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında,
işletmenin ruhsatlandırılması için iş ve işlemleri başlatılmıştır." Diye belirtti.
KARTAL'DA KANUNLAR HÜKÜMSÜZ MÜ?
CHP'li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve emri altındaki yetkililer görevlerini neden yapmıyorlar?
Asli görevi kamunun hak ve menfaatlerini korumak olan Başkan Yüksel yıllarca neden 5393 sayılı Belediye Kanununda belirtilen yetkilerini uygulamadı?
5393 SAYILI BELEDİYE KANUNUNUN
MADDE 38. — Belediye başkanının görev ve yetkileri şunlardır:
a) Belediye teşkilâtının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini korumaktır." Diye belirtilmiştir.
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik 6. MADDE;
Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. İşyerlerine bu Yönetmelikte belirtilen yetkili idareler dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler ile tescil ve benzeri işlemler bu Yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır.
CEZA KANUNU!
“İmar kirliliğine neden olma” suçu 5237 sayılı TCK'nın 184. maddesinde; “(1) Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2023, 12:58