Bektaş, "Konuşursam Daireler gider! Size en büyük yardımı ben yaptım!"

Avukat Muhammer Bektaş'ın Kartal Belediye Meclisi'nde ki konuşmaları adeta şok etkisi yarattı.

Kartal Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci birleşimi başkanvekili Özlem Bulut başkanlığında toplandı.

1 MİLYON SANATÇIYA! 13 MİLYON SAHNEYE PARA VERİLİR Mİ?
Mecliste konuşmak üzere söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Muhammer Bektaş, “2 milyon TL. Canlı hayvan alımı bakımı vs. Muhtemelen öyledir. Suç isnadında bulunmadık soru olarak sorduk. Tabii ki Kartal Belediyesi Kartursaş’a, Karyapsan'a ihale vermek zorunda. Çünkü işin realitesi var. Her kes bunu saklıyor ama personelin hizmet alım yoluyla maaş SSK ödemeleri bu şirketler üzerinden yapıldığı için belediyenin dışarıdan başka birinin ihaleye girmesine belki sıcak bakmıyor olabilir. İhalelerin yüksek bedelle verilmesini bunu açık yüreklilikle söylemekte fayda var. Belki de birçok Belediye de bunu yapıyor. Sahneyi şu kadara kiraya verdik falan filan, bunlar hukuksal alt yapılar. Yoksa reelde Kartal da siyaseti takip eden herkes, süreci takip eden herkes orada personelin maaşlarının ödenmesi noktasında oraya Belediye bütçesinden bir kaynak ayırılmasının bir gerekçesinin olduğunu bilir.

BELEDİYELER 3 BİN LİRAYA SİZ 15 BİN LİRAYA ALDINIZ!
 Yoksa 1 milyon sanatçıya 13 milyon sahneye para mı verilir arkadaşlar? Ülke çapında ünlü sanatçının saz arkadaşları bu kadar 10 katı büyük para mı alırlar. Geçmiş dönemlerde oldu. Çöp konteynırı diğer belediyeler 3 bin liraya alırken bizim belediye şirketi 10 bin liraya 15 bin liraya aldı ve Kartal Belediyesine sattı. Burada bir birimizi kandırmaya gerek yok.” Dedi. 

SÖYLESEM DAİRELER BELEDİYENİN ELİNDEN GİDER!

SİZE EN BÜYÜK YARDIMI BEN YAPTIM!
Arkadaşlar gündemin 10. Maddesi 21 adet bağımsız bölümün nasıl belediyeye kazandırıldığı. Her halde Hukuk komisyonunda ki arkadaşlar biliyorlar. Geçmiş dönemde beraberdik. Nasıl kazandırıldığı söylesem her halde bu dairelerin tamamı gider Belediyenin elinden! Bir şey demiyorum ben. (Kendisine seslenen meclis üyesine hitaben) Sayıştay incelemesine dâhil değil Sadettin başkanım. Özelde sorarsan söylerim! ama biz burada Kartal'ın menfaatlerini düşündüğümüz için şu anda Kartal'ın geçen aydan personellere 70 milyon lira borcu var arkadaşlar. Kartal Belediyesi'nin her ay 150 milyon lira kadar SSK Personel ödemesi var. Şu anda bizim yıllık 1 Milyar 800 milyon lira personellere maaş ve SSK ile ilgili ödememiz var. Bizim geçen yıl bir dört yüz bir beş yüz gelirlerimiz var. Ben 21 adet gayrimenkulün satılması ile ilgili sizlere en büyük yardımı yaptım! Yasin başkanım 21 adet gayrimenkulün satılması ile ilgili sizlere en büyük yardımı yaptım. Anlatırım onu da size ayrıntılarıyla.” Diye sözlerine diğer konularla devam etti.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024, 17:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17