Kartal'da 4 yıl satış ofisinde Ruhsatsız Markete göz yumdular.

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in yönettiği Kartal Belediyesi'nde, İmar Kanunu, Ceza kanunu, Belediye kanunu işlemiyor mu?

Kartal'da 4 yıl satış ofisinde Ruhsatsız Markete göz yumdular.

Kartal'da ki bir inşaat firmasının satış ofisinin, 4 yıldır ruhsatsız şekilde Market olarak çalıştığı ortaya çıktı.

-

Kartal Belediyesi'nden gazetemizin sorularına verilen yazılı cevapta; "Söz konusu (Ada 11105, Parsel 279) Karlıktepe Mah. Kirazçiçeği  
Sokak No:1’de bulunan Ş..... Market ile ilgili yerinde denetim  
yapılmış ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığından faaliyetten  
men edilmesi için Zabıta Müdürlüğüne yazı yazılmıştır. Ayrıca, 9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik  
kapsamında, işletmenin ruhsatlandırılması için iş ve işlemleri  
başlatılmıştır." Denildi.

4 YIL KANUNSUZLUĞA NEDEN GÖZ YUMULDU?

Kartal Belediyesi 20 Temmuz 2023 tarihinde gazetemize yaptığı yazılı cevabında, ticaretten men edilmesi için Zabıta Müdürlüğüne yazı yazıldığını belirtmesine rağmen yaklaşık 2 aydır Marketin harıl harıl çalıştığı görüldü. 4 yıldır ticarethanenin kanunsuz ve ruhsatsız şekilde çalışılmasına Belediye Başkanı Yüksel'in ve Belediye yetkililerinin neden göz yumduklarına ise bir anlam verilemedi.

YAPI KULLANIM İZİN BELGESİ VARMIŞ!

Kartal Belediyesi'ne Marketin bulunduğu yapının imarsız, iskansız ve kanunsuz olduğu iddia edilen sorularımıza verilen yazılı cevapta; "Söz konusu (Ada 11105, Parsel 279) Karlıktepe Mah. Kirazçiçeği Sokak No:1’de bulunan yapı hakkında; yapı kullanma izin belgesi bulunduğu tespit edilmiştir." Denildi.

Gazetemizin Belediyenin verdiği cevaplarla ilgili araştırması devam etmekte. Gelişmeleri siz okurlarımıza ve kamuoyuna aktaracağız.

KARTAL'DA KANUNLAR HÜKÜMSÜZ MÜ?

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve emri altındaki yetkililer görevlerini neden yapmıyorlar?

Asli görevi kamunun hak ve menfaatlerini korumak olan Başkan Yüksel yıllarca neden 5393 sayılı Belediye Kanununda belirtilen yetkilerini uygulamadı?

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNUNUN
MADDE 38. — Belediye başkanının görev ve yetkileri şunlardır:
a)   Belediye teşkilâtının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini korumaktır." Diye belirtilmiştir.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik 6. MADDE;

Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. İşyerlerine bu Yönetmelikte belirtilen yetkili idareler dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler ile tescil ve benzeri işlemler bu Yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır.

CEZA KANUNU!

“İmar kirliliğine neden olma” suçu 5237 sayılı TCK'nın 184. maddesinde; “(1) Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2023, 15:22

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17