Bilal Duran, "Mülakat yapılmamalı!"

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube, basın mensupları ile buluşarak yeni eğitim-öğretim dönemi hakkında değerlendirmede bulundu.

Bilal Duran, "Mülakat yapılmamalı!"

Şube Başkanı Bilal Duran, şube yönetim kurulu, ilçe temsilcileri ile birlikte 2023-2024 eğitim dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere Kartal'da basın mensupları ile bir araya geldi.

Basın ve İletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Şahin, Yeni eğitim-öğretim yılının eğitimin tüm paydaşları adına hayırlara vesile olması dileklerini iletti. Basın mensupları ile yıllardır eğitim-öğretim yılın başında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde ve eğitim-öğretim yılı sonunda bir araya gelme gayretinde olduklarını ve bunu bir teamüle dönüştürmekten mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. Basın Çalışanlarının emeklerinin kıymetini bildiklerini ve bugün burada olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


11 Eylül tarihinde başlayan 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Duran, "Yeni dönem, yeni süreçler yeni bir umutla başladı. Umudumuzun artarak devam etmesini öngörüyoruz, öyle umut ediyoruz. Her şeyin daha güzel olacağı bir eğitim-öğretim süreci ile hayatın devam edeceğini düşünüyoruz.” dedi.
Sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili konuşan Duran, "Geçtiğimiz yıl kanunlaşan sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ile birlikte sözleşmeli öğretmen arkadaşlarımız o kanundan önceki süreçte atanmışlarsa tamamı kadroya geçirilmişti. Sonrasında yapılan yeni atamalarda mesela geçtiğimiz 1 Eylül'de göreve başlayan öğretmen arkadaşlarımızın tamamı yine sözleşmeli olarak atandı. Biz artık sözleşmeli kavramının sadece öğretmenlikte de değil diğer tüm kamu kurumlarında ortadan kaldırılmasını istiyoruz.” Şeklinde konuşmasını sürdürdü.
Son günlerde gündeme gelen öğretmenlerin ilk atamalarında mülakata tabi olması tartışması hakkında konuşan Duran, "Biz kamuya ilk atamalarda kesinlikle mülakatla alakalı bir sürecin olmamasını savunuyoruz. Türkiye'de mülakat dediğimiz zaman akla bambaşka şeyler geliyor; tanıdık, siyaset, bürokrasilerden birileri gibi süreçler. Bakan Bey geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında yapmak istedikleri mülakatın bilinen mülakatların çok dışında, 45-50 dakikalık bir süreç olduğunu bir öğretmenin karşısında 3 tane okul idaresinden öğretmene ders anlatacağı şeklinde bir ifadede bulundu ama doğal olarak kamuoyuna bu durum böyle yansımadı. Biz mülakatın her türlü olanının karşısındayız; genel talebimiz bu yöndedir. Bakanlığın son süreçte yapmaya çalıştığı;öğretmen atamalarında öğretmen yeterliliğinin sadece sınavla değil bunun yanında derste pratikte ne kadar uygundur değildir, anladığımız kadarıyla budur. Daha bizimle detayıda paylaşmadılar, sadece Bakan Bey'in televizyon programındaki taslağı söylüyorum. Eğitim-Bir-Sen'in bugüne kadarki bütün açıklamaları tamamında da mülakatın karşısında olduğumuzda ile alakalı ifade var. Bu anlamda biz kamuda yapılacak ilk atamalarda kesinlikle mülakatın yapılmamasını ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2023, 22:49

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17