Belediye Başkan adaylık süreci başladı. Başvuru ücreti ne kadar?

Belediye Başkanı olmak isteyenlerin Beklediği zaman geldi.

Belediye Başkan adaylık süreci başladı. Başvuru ücreti ne kadar?

AK Parti 31 Mart seçim hazırlıklarını hızlandırdı. Bu kapsamda parti 12-14 Kasım arasında Kızılcahamam'da 'yerel seçim' çalışma kampı yapacak. Aday adaylarının bağışları Gazze'ye AFAD üzerinden gönderilecek. İşte detaylar.

İŞTE ADAY ÜCRETLERİ;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, adaylık başvuru ücretlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada; "Bu sefer başvuru aidatı almıyoruz. Bağış alınacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50 bin TL, İl belediye başkanlığı adaylığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları adaylığı için ise 20 bin TL bağış alınacak. Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimiz için AFAD tarafından kendilerine ulaştırılacak. Bundan sonraki seçimlerde de dijital süreçleri devreye alıp çevreye katkı sağlamak istiyoruz. Bağışlar Gazze’ye gitsin istedik." diye belirtti.

AK Parti, yerel seçimler için aday başvurularını 9-17 Kasım'da alacak. 19 Kasım'da elektronik ortamda temayül yoklaması yapacak. Bu kapsamda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK'ye yetki verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2023, 14:25

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17