Gökhan Yüksel’in canını sıkacak, Kartal’lı bu aday kim?

Kamuoyu araştırmalarında ismi öne çıkan 'O' Belediye Başkan Aday Adayı bütün dikkatleri üzerine çekti.

Gökhan Yüksel’in canını sıkacak, Kartal’lı bu aday kim?

2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala Kamuoyu araştırma şirketleri Kartal'da çeşitli anketler düzenliyorlar.

Kimi Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?
Kamuoyu araştırma şirketleri Kartallılara "2024 Belediye seçimlerinde kimi Kartal Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?" Diye sordu.
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in de isminin çıktığı ankette, Eski İlçe Başkanları, meclis üyeleri ve çeşitli siyasi parti temsilcilerin isimleri de çıktı. Kartal'ın sevilen ismi doğma büyüme Kartallı olan Adem Yıldız'ı "Belediye Başkanı görmek isteriz diyenlerin sayısının çokluğu ise dikkat çekti.

Peki, Adem Yıldız kimdir? Sorusunu İlçem Gazetesi siz okurları için sordu.

ADEM YILDIZ KİMDİR?

Adem Yıldız,  gazetemize öz geçmişini ve mesleki tecrübelerini anlattı. Yıldız, "25/02/1978 yılında İstanbul'un güzel ilçelerinden olan Kartal'da doğdum. Evli ve 3 Çocuk Babasıyım.
Mali Müşavirim.


EĞİTİM BİLGİLERİ:  
Atatürk Üniversitesi- İşletme Fakültesi Lisans
Atatürk Üniversitesi-Yerel Yönetimler  
Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi- Mimari Restorasyon devam ediyor
 
MESLEKİ BİLGİ, DENEYİM:  
•    2003 Yılında başlamış olduğum Mali Müşavirlik stajını 2005 yılında   bitirerek Mali Müşavir Oldum. Mali Müşavir hizmeti vermeye devam ederken, Aile Şirketlerinin kurumsallaştırma projeleri, İnşaat ve Restorasyon şirketlerine Müşavirlik ve danışmanlık hizmetleri,  FMCG Sektöründe Perakende ve Toptan satış mağazaları organizasyonlarında Müşavirlik, muhasebe ve danışmanlık hizmetleri, GES (Güneş Enerji Sistemleri) RES (Rüzgar Enerji Sistemleri) Kurulum aşamasındaki Müşavirlik ve danışmanlık hizmetleri, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı Kartal Halk Eğitim Merkezinde Muhasebe ,Emlak Müşavirliği ve Kantin İşletmeciliği alanlarında eğitimci olarak görev aldım. Ayrıca 2016 beri  tarihi yapıların kimliklerini kaybetmeden gelecek nesillere ulaşmasını amacını taşıyan  restorasyon  işleriyle faaliyet gösteren aile şirketinin yönetim kurulu başkanıyım.
 
SİYASİ DENEYİM
•    Kartal Ak Parti İlçe Yöneticiliği ve Tanıtım Medya Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum.
•    Mahalli idareler seçimleri, Referandum ve Genel seçimlerde mahalle teşkilatlarında, ilçe teşkilatlarında ve seçim koordinasyon merkezlerinde birçok görevde yer aldım. Verilen görevleri  layıkıyla yerine getirdim.  
İLGİ ALANLARI VE PROJELER
•    SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ PROJELER:
Yaşadığımız Kartal ilçesi Yalı-Yunus-Topselvi mahallerindeki Sivil Toplum Kuruluşlarının Mahalle Muhtarlarının ve Meclis Üyelerinin de içinde olan Kartal STK birliği platformunun kurucusu olarak görev yaptım. Mahallelerimizdeki sorunların çözümünü birlik ve beraberliğimizin pekişmesine yardımcı olan bu projeyi ilçemizde bulunan Kültür Kardeşliği Platformu ile taçlandırarak bölge insanımıza hizmet ettik. Kartal’ın 20 mahallesinde yaşayan insanlara Sivil Toplum Kuruluşları üzerinden ulaşarak birçok alanda eksiklikleri gidermeye çalıştığımız projelerimiz başlıca şunlardır.
 
•    ÇOCUKLARA YÖNELİK PROJELER
Çocuk tiyatroları, 23 Nisan Şenlikleri, İhtiyaç sahibi çocuklara giyim ve kırtasiye yardımları,
 
•    GENÇLERE YÖNELİK PROJELER
Çağımızın vebası olan ve Birleşmiş Milletlerce kabul görmüş bağımlılık alanlarında önleyici ve mücadeleci projeler oluşturduk ve hayata geçmesinde öncülük ettik. Başlıca projeler bağımlılıkla mücadelede toplumun gençlere yaklaşımı, bağımlılıkla mücadelede ailenin gençlere yaklaşımı, bağımlılıkla mücadelede akranların arkadaşlarına yaklaşımını içeren önleyici seminer, sempozyum ve konferanslar düzenledik. Gençleri spora özendirmek amaçlı halı saha turnuvaları, masa tenisi turnuvaları ve satranç ve okçuluk turnuvaları düzenledik. Gençlerin sanata ve sanatçıya bakışlarını sanata katılımlarını sağlayacak müzik ,tiyatro , resim ve el sanatları eğitimleri verdik. Verdiğimiz eğitimlerde Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığından uzman kişilerden destek aldık.
 
•    YETİŞKİNLERE YÖNELİK PROJELER
Başımızın tacı büyüklerimizle yarınımızın aydınlık yüzleri gençlerimiz ve çocuklarımızı bir araya getirerek kuşaklar arası bağları güçlendiren tarihi ve kültürel etkinlikleri hayata geçirdik. Şeyh Edebali’nin ’’Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın’’ nasihatini kendimize dert  edinerek  Çanakkale, Edirne, Bilecik, Konya, Bursa ve Trabzon gibi illerimize kültür turları düzenledik. Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir Hadisi Şerifini şiar alarak önce mahallemiz, Kartal ilçemiz ve Ülkemizdeki vatandaşlarımıza STK’lar üzerinden çeşitli sosyal yardımlarda bulunulan organizasyonları hayata geçmesinde emek sarf ettik.  STK’larının özellikle hemşehri dernekçiliği kısmında toplumu ayrıştırıcı değil birleştirici ‘’Birlik ve Beraberlik’’ programlarının düzenlenmesinde projeleri hayata geçirdik. Deprem bölgesi olan ülkemizde halkımızı bilinçlendirmek amacı Devletimizin ilgili birimleri ile birlikte bilinçlendirme eğitim projeleri hayata geçirdik.  
 
Sivil Toplum gönüllüsü olarak Kardeş ülkelerimiz Azerbaycan, Pakistan Gönül coğrafyamız olan   Tanzanya, Mali, Çad, Nijer, Kamerun ve Soydaşlarımızın yaşadığı Bosna-Hersek, Arnavutluk, Karabağ, Kuzey Makedonya, Kosova, Sırbistan ve Bulgaristan’da yaşayan insanlara ülkemizdeki yardımları ulaştırırken coğrafi, siyasi ve sosyal yaşantılarını inceleme fırsatı buldum.
 
ÜYE OLDUĞUM KURULUŞLAR:
- TÜRMOB/İSMMMO
- İTO
- Trabzon ve Çaykaralılar Derneği
- Kartal Trabzonlular Derneği
- Kartal Doğu Karadenizliler Derneği
-Kartal Karadeniz Platformu  
- Kartal Kültür Kardeşliği Platformu   
- Turgutpaşa Camii Derneği ve Pendik Trabzonlular Derneği'nde halkımız ve vatanımız için tüm gayretlerimle çalışmalarımı sürdürüyorum." Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2023, 09:25

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17