Gündüz kondu İlçesi Kartal'a İmar yasası işlemiyor mu?

Yakacık'ta, Kartal'da neler oluyor? Projeye aykırı inşaatlara Kartal Belediyesi göz mü yumuyor?

Gündüz kondu İlçesi Kartal'a İmar yasası işlemiyor mu?

3194 sayılı Yasanın 32. maddesi Kartal'da ki kaçak ve kanunsuz olduğu iddia edilen yapılara neden uygulanmıyor?

Depremlerle binlerce binaların yıkılmasının ve ocakların sönmesinin millet olarak hüznünü yaşarken, Kartal'da projesine aykırı şekilde inşaatların yapımına göz yumulduğu iddia edildi.

-

-

-

ESKİ BİNAYA SONRADAN DUBLE KAT?

Yakın zaman önce Çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın olduğu Orhantepe mahallesinin duyarlı vatandaşı R.X. gazetemize whatsaap ihbar hattından açıklamalarda ve ihbarda bulundu. Vatandaş R.X. "Mahallemizde Yeşilyurt Apartmanı çöktü, komşularımız öldü. Bunun üzüntüsünü halen yaşıyoruz. Aynı mahallemizde eski olan fotoğrafta ki binanın çatısına 1 kat çıktılar. Aradan zaman geçtikten sonra geçen yıl Ağustos ayında üstüne bir kat daha çıktılar. Bu binanın da Yeşilyurt Apartmanı gibi çökmesinden ve komşularımızın zarar görmesinden çok endişeliyim. Kartal Belediyesi'ni belki de 15 kere aradım şikayetçi oldum. Hiç bir gelişme yaşanmadı. Depremde 10 binlerce insanımız yurttaşımız öldü. Canlarımız gitti, halen millet olarak, devlet olarak yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. İstanbul'da uzmanlar uyarıyor deprem bekleniyor. Ya bu Orhantepe Mahallesi, Betül Sokakta ki yaşlı bina da üzerine ilaveten binen yükle çökerse ne olur? Yetkililer neden görevlerini yerine getirmiyorlar?" Diyerek endişesini dile getirdi.

-

KARTAL'IN GÜNDÜZ KONDU ÇATILARI!

Eskiden seçim öncesi gecekondu yapan fırsatçılar, devran döndü artık alenen gündüzkondu yapıyorlar. Kartal'da kafayı kaldırıp çatılara bakan vatandaşlar, binaların tepesine sonradan yapılan projeye aykırı daireleri görmenin şaşkınlığını yaşıyorlar. Yeni binaların çatısında ki sonradan yapma daireler bir yana eski binaların tepesine yapılan gündüzkondular korkuya ve tedirginliğine neden oluyor.

-

-

-

-

-

YAKACIK'TA, DRAGOS'TA YAPAN YAPANA!

Yakacık'ta ve Dragos'ta ki hummalı kaçak inşaat faaliyetlerini ise vatandaşlar hayretler içerisinde izliyorlar. İnşaatlar bir yana inşaat artıklarının doğaya bırakılması ve kaderine terk edilmesi ise endişeyle karşılanıyor. İşte Yakacık Şekersuyu Sokaktan bir fotoğraf karesi.

-

-

İLGİLİ HABERİMİZ;

Kartal'da 23450,72 m2 Fazla inşaat! İnanamayacaksınız!

Haberimizin detayı aşağıda...

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2023, 18:04

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17