CHP'li Kartal Belediyesi'nin şahane ihalesi İP'li Dilaver'e yasak getirdi!

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in iyi yönetemediği belediyenin, ihalelerle pervasızca savurganlığı tam gaz devam ediyor.

CHP'li Kartal Belediyesi'nin şahane ihalesi İP'li Dilaver'e yasak getirdi!

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in Kartallıların vergilerini ihalelerle pervasızca savurduğu kamu zararları haberlerinin devamı gelmeye devam ediyor.

-

-

Akit'in haberi bakanlığı harekete geçirdi

Akit’in 4 Temmuz 2021’de, “CHP, İBB’nin Hamidiye Su’yunu da İP’e paslamış” başlığıyla duyurduğu ve CHP’li Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri ve İşletme İştirakler Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen “2021 Yılı İçme Suyu” ihalesi İP’li Dilaver K...’un başını yedi. Akit'in Haberini ihbar kabul eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 19 Mart 2021’de yapılan ve 220 bin 587 TL bedelle adrese teslim şekilde Dilaver K..’a paslanan 2021/148819 EKAP numaralı ihale yüzünden İP’li yöneticiye 6 ay süreliğine ihale yasağı koydu. Tek katılımcı olarak ihaleye giren ve rekabet ortamı oluşmadığı için kamu zararına sebep olan İP’li Dilaver’e yönelik 26.05.2022 tarihinde başlatılan ihalelere giriş yasağı 26.11.2022 tarihinde sona erecek.

-

İşte Belgesi;

-

-

İşte ihaleye katılma yasağı kanun maddesi;

4734 sayılı ihalelere katılma yasağı, “Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma ve ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs  etmek” gibi fiillerin işlenmesi halinde uygulanıyor.

-

Arkadaşa ihale!

CHP’li başkan Gökhan Yüksel'in iyi yönetemediği Kartal Belediyesi‘nin yandaşa ihaleleri geçtiğimiz aylarda patlak vermişti. Eski CHP Kartal Gençlik Kolları Başkanı ve Gökhan Yüksel'in arkadaşı Ça. A.‘ha 100 liralık sermaye ile kurduğu şirkete 6 ayda 5 ihale verildiği İhalelerin toplam bedeli ise 1.7 Milyon TL‘nin üzerinde olduğu gazetelerde haber olmuş ve Kartal'da yankı uyandırmıştı.

-

Müfettişler "Kamu zararı var!"

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, Kartal Belediyesi'nin araç kiralama ihalesinde 1.650.856.97 TL. Kamu zararına uğratıldığını tespit edip gerekli makamlara soruşturulması için göndermişti.

-

Müfettişler Kartal Belediyesi ihale komisyonunun, Öz... Turizm Sağlık Temizlik Gıda Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin 14.936.200.00 TL düşük fiyat teklifini red edip, 16.624.098.00 TL teklif veren MA... YE... Turizm Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketine ihaleyi veren Kartal Belediyesi görevlilerinin kamuyu  1.650.856.97 TL. Kamu zararına uğrattıklarını tespit edilmişti.

-

Kartal kamuoyu "Kartal Belediyesi'nde kamu zararı olan başka ihaleler var mı acaba?" Sorusunun cevabını arıyor.

-

Bizi izlemeye devam ediniz...

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2022, 18:06

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17