Başkan Yüksel meclisten, Müteahhitle kat karşılığı anlaşma yetkisi istedi!

Kartal Belediye Meclisinde dikkat çeken gelişme. Belediye Başkanı meclisten müteahhitle anlaşma yetkisi istedi.

Başkan Yüksel meclisten, Müteahhitle kat karşılığı anlaşma yetkisi istedi!

Başkan Yüksel, "CHP Kartal'ın 103 bin m2 arazisini sattı!" Sorusunu aylar geçmesine rağmen halen cevaplayamadı.

-

-

Kartal'ın akibeti merak edilen 103 bin m2 arazisinin durumu şaibeli şekilde beklerken, Başkan Yüksel'in iddiaları Temmuz'un başından beri cevaplayamaması şüpheleri arttırıyor. Ekim Meclisine gelen gündem maddesi ise çok dikkat çekici nitelikte.
-

Kartal Belediye Meclisi Ekim ayı gündem maddesi 3'te;

-

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yunus Mahallesinin Bir Kısmına Ait Riskli Alan Sınırı içerisinde kalan yerde bulunan, mülkiyeti idaremize ait olan, 2218 ada 279-288-321-
322-323-330 parsellere yönelik, 6306 Sayılı Yasaya istinaden Şua İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile İdaremiz arasında kat karşılığı sözleşme yapılabilmesi ve ekte yer alan vekaletnamenin imzalanması için Belediye Başkanı Sayın Gökhan YÜKSEL'e yetki verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi.(2022/231545)

-

BAŞKAN YÜKSEL, MÜTEAHHİTLE %55'e, %45 Mİ ANLAŞACAK?

Kartal İlçesi, Yunus Mahallesi’nin bir kısmına ait RİSKLİ ALAN SINIRI İÇERİSİNDE KALAN YERDE mülkiyeti Kartal Belediyesi'ne ait parsellerin toplam alanı 778 m2 olup, Müteahhit firma tarafından KAT KARŞILIĞI sözleşme kapsamına alınması talep edildi. Talep eden firmanın sözleşmesinde YAPIMCI FİRMAYA için %55, kat malikleri için ise %45 olarak ön görülüyor.

-

-

ANLAŞMA ŞEFFAF MI OLACAK?

Kartal'ın satılan 103 bin m2 arazisinin akıbetini açıklayamayan Başkan Yüksel'in nasıl bir anlaşma yapacağı, kamunun menfaatini ne kadar koruyacağı ve anlaşmayı şeffaf bir şekilde yapıp kamuoyu ile paylaşıp paylaşmayacağı ise daha şimdiden merak konusu oldu...

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2022, 14:12

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17