CHP'li Kartal Belediyesi'nden TCK'nın 312. Maddesinden 18 yıl mahkum olanlara ONUR ÖDÜLÜ!

Devlet kurumu olan Kartal Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasal düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüsten 18 yıl ceza alan mahkumlara ONUR ÖDÜLÜ verdirdi.

CHP'li Kartal Belediyesi'nden TCK'nın 312. Maddesinden 18 yıl mahkum olanlara ONUR ÖDÜLÜ!

Kartal Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde 6. Uluslararası Kadın Şiiri Festivali Feminİstanbul düzenlendi.

-

-

6 Ekim 2022 Perşembe günü saat 18.00 de Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirilen geceye, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Kartal Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Gülay Boyraz, Meclis Üyesi Aysel Yücel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler katıldılar.

-

Gecede, Gezi Davası tutukluları; Mücellâ Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater adına Onur Ödülü takdim edildi.

-

ONUR ÖDÜLÜ VERİLENLER HANGİ SUÇTAN TUTUKLANMIŞLARDI?

2022 yılı Nisan ayında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 17 kişi yargılanmış  Gezi Parkı davasında,  "Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater ise suça yardımcı olmaktan 18'er yıl hapis cezası almışlardı.

-

-

Facebook sayfasında DEVLET KURUMU yazan Kartal Belediyesi mahkumlara ONUR ÖDÜLÜ verdiklerini basına haber yapılması için mail yolu ile paylaşırken Belediyenin resmi Web sitesinden de duyurdu.

-

İşte Kartal Belediyesi'nin Web sitesinde ki paylaşımı;

-

-

-

Aşağıdaki soruları Kartal Belediyesi'ne elektronik posta ile sorduk cevap vermediler. Cevapladıkları takdirde kamuoyunu bilgilendireceğiz.

--

SORUYORUZ;

1-Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kurumu  olan Kartal Belediyesi imkanları ile Devlet kurumunun bir Kültür Merkezinde "Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan 18'er yıl hapis cezası alan Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater'e neden ONUR ödülü verdirdiniz.

2-Bu ONUR ödülünü "Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla ortadan kaldırmaya teşebbüs" ettikleri için mi verdirdiniz?

3-Belediye Başkanı demek Şehri Emin demek değil midir? Şehri Emin seçilen birisi "Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla ortadan kaldırmaya teşebbüs" eden mahkumlara ONUR ödülü verdirir mi?

4-Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla ortadan kaldırmaya teşebbüs eden ve 18'er yıl hapis cezası alan mahkumlara ONUR ÖDÜLÜ! Verdirdiğinizden Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurumlarının, İçişleri Bakanlığının, Emniyet Müdürlüğümüzün haberi var mıdır? Gerekli İzinleri aldınız mı?

5-Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla ortadan kaldırmaya teşebbüs eden ve 18'er yıl hapis cezası alan mahkumlara ONUR ÖDÜLÜ! Verdirdiğiniz geceye ihale yaptınız mı? İhale bilgileri nelerdir?

6-Kartallıların vergilerinden Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla ortadan kaldırmaya teşebbüs edenler için düzenlenen geceye kaç bin Türk Lirası harcanmıştır.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2022, 10:58

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17