CHP'li Başkanın Özel Müdürü kamu aracını Özel işlerinde kullandı.

Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Ağdaş'ın kamu aracını ailesine tahsis ettiği ve evini taşıdığı iddia edildi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in yakın arkadaşı olan ve başkan Yüksel tarafından Belediyede Özel Kalem Müdürü yapılan Mustafa Ağdaş, kamu aracını özel işlerinde kullandı.

-

Evini bile kamu aracı ile taşıttı!

Gazetemize video görüntülü ihbarda bulunan duyarlı vatandaş, Ağdaş'ın kamu aracını 'Servis aracı!' gibi ailesini taşıttığı hatta evini bile kamu aracı ile taşıttığını iddia etti. Vatandaş, "Araç sürekli gelip ailesini taşıdı. Bazen klimayı açık tutup kapının önünde uzun zaman bekledi şoförü. Kamunun yakıtına yazık değil mi? Bizim vergilerimizi nasıl böyle harcarlar?" Dedi.

-

Taşıt Kanununa göre suç!

Taşıt Kanunun 16. maddesinde, Kanun kapsamına giren taşıtları özel işlerinde kullananlara 1 seneye kadar hapis cezası verilebileceği belirtmiştir.

Öte yandan, 1 ve 2 sayılı cetvelde yer almayan ancak hizmet aracı olarak kurumlara tahsis edilen bazı araçlar da kurum yöneticileri tarafından makam aracı kullanılabilmektedir. 2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle, hizmet araçları sadece bazı unvanlar için ikametgahtan alınma ve hizmet yerine getirme şeklinde tahsis edilmektedir. Ancak bu tahsisin yapıldığı unvanlar sınırlı sayıdadır. Hizmet araçlarının özel işlerde kullanılamayacağı hem genel olarak bilinen bir kuraldır hem de 2007/3 sayılı Genelgede açık olarak yazmaktadır.

657 sayılı Kanunun 125. maddesinde ise "Devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak", Kınama gerektiren filler arasında yer almıştır.

Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 16. maddesinde ise şu hüküm yer almaktadır: "Kamu görevlileri, kamu bina ve taşıtları ile diğer kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanamaz ve kullandıramazlar, bunları korur ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri alırlar." Diye belirtilmiştir.

İLGİLİ HABERLER...

-

Paralar Kartallılardan, 4x4 araçlar başka ilçelere tahsis edildi.

Kartallılara yüzde 230'a varan Emlak Vergisi şoku yaşatan borç batağında ki Kartal Belediyesi, vergilerle kiraladığı 4 x 4 araçları başka ilçelere tahsis etti.

-

Kartal Belediyesi'nin borç batağındaki savurganlığı ve Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in seçim vaatlerini yerine getirmemesi "Belediye iyi yönetilmiyor!" dedirtti.

-

2019-2020-2021 yıllarında 3 yıllığına 55 Milyon lira ile araç kiralayan Kartal Belediyesi, 2022-2023 yılları içinde 2 yıllık ihaleyi tek seferde yaparak Kartallıların 63 Milyon 638 bin lirasıyla yine araç kiraladı. Kartal Belediyesi böylelikle Kartallıların paralarıyla 5 yıllığına toplam 118 milyon 638 bin lirasını kiralamalara harcamış oldu.

-

Gazetemize gelen Kartal Belediyesi'nin hazırladığı Teknik Şartnamede;

-
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü Avcılar yerleşkesine 1 adet hafif ticari araç 4 x 2 Yakıt tipi Dizel

-
Avcılar Yerleşkesine 1 adet arazi taşıtı 4 x 4 yakıt tipi Dizel,

-
Büyükçekmece Yerleşkesine 1 adet arazi taşıtı 4 x 4 yakıt tipi Dizel,

-
Bahçeköy  Yerleşkesi Orman Fakültesi Kozdere Fidanlığı  Bilezikçi Çiftliğine 1 adet arazi taşıtı 4 x 4 yakıt tipi Dizel tahsis edildiği iddia edildi.

-

İşte O belgeler ve detayları;

-

-

-

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2022, 21:25

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17