Kılıçdaroğlu "Yanımda tutmayacağım!" Dedi, CHP'li Başkan Yüksel sustu!

İktidarı ADALET üzerinden eleştiren CHP'nin Belediye Başkanlarının ADALET anlayışı şaşırtıyor.

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi rüşvet aldığı iddia edilen Müdürünün işine son verirken, Gökhan Yüksel günlerdir Özel Kalem Müdürü için sessizliğe büründü.

-

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in yakın arkadaşı olan ve başkan Yüksel tarafından Belediyede Özel Kalem Müdürü yapılan Mustafa Ağdaş'ın, kamu aracını özel işlerinde kullandığı video haberinin yankıları sürüyorken başkan Yüksel halen bir açıklama yapmadı. Kanun gereği Asli görevi Belediyenin hak ve menfaatlerini korumak olan Başkan Yüksel'in açıklama yapmaması "Arkadaşını mı koruyor?" Dedirtti. Başkan Yüksel'in başkanlık emriyle soruşturma başlatıp başlatmadığı ise henüz bilinmiyor.

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNUNUN

MADDE 38. — Belediye başkanının görev ve yetkileri şunlardır:

a)   Belediye teşkilâtının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini korumaktır." Diye belirtilmiştir.

-

-

YANIMDA TUTMAYACAĞIM!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Kasım 2022 günü TBMM CHP Grup Toplantısında iktidarı eleştirirken yaptığı konuşmada, "Ayağa kalk, Cumhuriyet Halk Partisi, ayağa kalk Türkiye'm! Nefsine hakim olanların iktidarı geliyor. Nefsine hakim olmayan hiç kimseyi yanında tutmayacağım, isterse 40 yıllık arkadaşım olsun." Dedi.

-

GÖREVİNE SON VERDİK!

Ataşehir Belediye Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada; "Başkanlık emriyle Teftiş Kurulu Müdürlüğümüzce inceleme/soruşturma başlatılmış olup, Başkanlığımızca bu kişinin görevine son verilmiştir.

Haberlerdeki görüntülere dair Kurumumuz tarafından İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na gereği için müracaat edilmiş olup, konu hakkında gerekli tüm hassasiyet özenle gösterilmektedir." Denildi.

-

İLGİLİ HABERİMİZ;

-

-

CHP'li Başkanın Özel Müdürü kamu aracını Özel işlerinde kullandı.

Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Ağdaş'ın kamu aracını ailesine tahsis ettiği ve evini taşıdığı iddia edildi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in yakın arkadaşı olan ve başkan Yüksel tarafından Belediyede Özel Kalem Müdürü yapılan Mustafa Ağdaş, kamu aracını özel işlerinde kullandı.

-

Evini bile kamu aracı ile taşıttı!

Gazetemize video görüntülü ihbarda bulunan duyarlı vatandaş, Ağdaş'ın kamu aracını 'Servis aracı!' gibi ailesini taşıttığı hatta evini bile kamu aracı ile taşıttığını iddia etti. Vatandaş, "Araç sürekli gelip ailesini taşıdı. Bazen klimayı açık tutup kapının önünde uzun zaman bekledi şoförü. Kamunun yakıtına yazık değil mi? Bizim vergilerimizi nasıl böyle harcarlar?" Dedi.

-

Taşıt Kanununa göre suç!

Taşıt Kanunun 16. maddesinde, Kanun kapsamına giren taşıtları özel işlerinde kullananlara 1 seneye kadar hapis cezası verilebileceği belirtmiştir.

Öte yandan, 1 ve 2 sayılı cetvelde yer almayan ancak hizmet aracı olarak kurumlara tahsis edilen bazı araçlar da kurum yöneticileri tarafından makam aracı kullanılabilmektedir. 2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle, hizmet araçları sadece bazı unvanlar için ikametgahtan alınma ve hizmet yerine getirme şeklinde tahsis edilmektedir. Ancak bu tahsisin yapıldığı unvanlar sınırlı sayıdadır. Hizmet araçlarının özel işlerde kullanılamayacağı hem genel olarak bilinen bir kuraldır hem de 2007/3 sayılı Genelgede açık olarak yazmaktadır.

657 sayılı Kanunun 125. maddesinde ise "Devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak", Kınama gerektiren filler arasında yer almıştır.

Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 16. maddesinde ise şu hüküm yer almaktadır: "Kamu görevlileri, kamu bina ve taşıtları ile diğer kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanamaz ve kullandıramazlar, bunları korur ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri alırlar." Diye belirtilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022, 19:45

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17