Kartal'da inşaatlarda neler oluyor? Kaçak! Rayiç! İskan!

CHP'li Kartal Belediyesi'nin İmar dokunulmazlığı mı var? İddialar, "3194 sayılı İmar Kanunu Kartal'da işlemiyor mu?" Dedirtti.

Kartal'da inşaatlarda neler oluyor? Kaçak! Rayiç! İskan!

Gazetemize gelen ihbarlar ve AK Parti Kartal Belediye Meclis üyesi Haydar Göksoy’un Belediye Meclisinde ki iddiaları kafaları karıştırdı.

-

İşte ihbar ve iddialardan sonra cevap bekleyen sorular;
-Hangi Meclis üyesinin inşaatında İmar Kanunu çiğnendi?
-Ruhsat alınırken öncelik ve ayrıcalık tanındı mı?
-Kartal'da bazı inşaatlarda iskan sonrası bodrum katları hemen dönüştürülüp ranta mı neden olunuyor?
- Göksoy’un iddia ettiği Dragos'ta kaçak bir inşaat mı söz konusu?
-Yapımı devam eden villalarda kaçak yapılaşma mı var?
-Kanuni görevlerini yapmak isteyenlerin zabıtları tutmalarına engel mi olunuyor?
-Kim kanun maddelerini uygulamayın diye talimat veriyor?
-Kartal Belediyesi'nde Yoldan İhtaslar encümende değerlerinin altında mı veriliyor?
-Kıymet taktir komisyonu birilerine rayiç bedellerini en alttan mı uyguladı?
-Haydar Göksoy belediyede görev yapan birinin yapacağı inşaatın ihtasını mı kasteddi? Kim bu ayrıcalıklı imtiyazlı?
-
İşte AK Partili Belediye Meclis üyesi Haydar Göksoy’un Belediye Meclisinde ki şok eden iddialarla dolu o konuşması;
-
-
Göksoy, "Kartal'ın arsa satışları devam ediyor. Bende geçmişte encümende görev yaptım. Yoldan ihtas dediğimiz satışlar nereden yapılır? Encümen kararıyla yapılır. Biz şimdiki Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile rayiç bedelini o zamanlar şu şekilde belirlerdik. Kıymet takdir komisyonundan yoldan ihtasın bedeli gelirdi ve o dönem encümen başkan vekilliğimizi yapan Gökhan bey çıkar haritadan bize yeri gösterirdi bunu yanında ki yeri kaç paraya vermişiz? Sokağın başında ki yeri kaç paraya vermişiz? Bir arka sokağını, cadde mi? Ara sokak mı? Belirleyip, kıymet takdir komisyonundan gelen rakamların üstüne çoğu zaman 3 kuruş 5 kuruş encümenin takdirini de üstüne koyarak verirdik.
Oktay Aksu satışlara şerh koymuş!
Bazı yoldan ihdasların değerinde satılmadığına kanaat getiriyorum. Bunu da sizlere bir daha ki Belediye Meclisinde bedelini ve nedeninin açıklamasını yapacağım. Arsa satışları, bu arada Oktay başkanın da yakından bildiği ve bir dönem yetkinin de kendisinde olduğu, kendisine teşekkür ediyorum. Bir takım satışlarla alakalı şerh koyduğu, itiraz ettiği bedelinin düşük olduğunu söyleyip gerçek bedelinden satılmasını söyleyip Kartal'a katkı sağladığını duydum ve kendisine teşekkür ediyorum. Bu satışlarımıza dikkat edelim. Bu ihtaslara da dikkat edelim. Rayiç bedelinin altında hareket etmeyelim. Çünkü yoldan ihtaslar benim ve sizlerin haklarıdır.

-

Dragos'ta İmar dışına Mobing uygulaması!
İkinci tarafımıza gelen şikayetleri tarafınıza burada ilgili başkan Yardımcısına buradan sesleniyorum. Dragos'ta bazı inşaatların imar dışı tadilat onarımları ve ilçemizde diğer mahallelerimizde projeye uygun olmayan inşaatlara çok hassas davranmayalım, görevli olan arkadaşlarımızı zor durumda bırakmayalım. Onlar görevlerini yapsınlar. Her hangi bir mobing uygulaması içinde olmayalım diyorum." Dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2022, 14:41

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17