Doğu, batıdan göründüğü gibi değilmiş

İMDD yardım kampanyası için gittiği Adıyaman’dan döndü

Doğu, batıdan göründüğü gibi değilmiş
banner46

“Üşüyen ellerin kalplerini ısıtma gidiyoruz” adlı yardım kampanyasının 4’ncüsü için Adıyaman’a giden İstanbullu muhtarlar, 4 gün boyunca kendi elleriyle yardım dağıttı. Döndüklerinde izlenimlerini paylaşan Başkan Selami Aykut, “Doğu, batıdan göründüğü gibi değilmiş” dedi.

Merkezi Bahçelievler’de bulunan Selami Aykut başkanlığındaki İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği (İMDD), Van, Muş ve Elazığ illerinin ardından bu yıl da Adıyaman’a yardım ulaştırdı. ‘Kardeşlik köprüsü’ projesi kapsamında “Üşüyen ellerin kalplerini ısıtma gidiyoruz” sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasının 4’ncüsünü Adıyaman’da gerçekleştiren İMDD yönetimi, yardımları 4 gün boyunca kendi elleriyle dağıtıp, kültürel gezi ve protokol ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra geri döndü.

 

2 belde, 6 ilçe ve 20 okulu kapsayan 5 Bin kişilik giysi ve kırtasiye malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydeden İMDD Başkanı Selami Aykut, izlenimlerini Gazete365 ile paylaştı, Doğu bölgesinin insanına övgüler yağdırdı. Önümüzdeki yıllarda da farklı iller ile kampanyayı sürdüreceklerini söyleyen Başkan Aykut, bu projenin bir kültür mozaiği olan İstanbul mahallelerinin muhtarlarına, yönetim ve vatandaşıyla iletişimi noktasında ışık tutacağının da altını çizdi.

 

Adıyaman'daki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aykut, “Derneğimizin Teşkilat Başkanı Temel Şardan ve  Başkanvekili olan Adıyamanlı hemşerimiz Murat Hakverdi’nin girişimleriyle gerçekleştirilen, Adıyaman Belediyesi bünyesinde yardım hizmetlerini sürdüren Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Koordinatörümüz Yasemin Delibaş ile Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş’ın da katıldığı dağıtım töreninde; ihtiyaç sahiplerine bir çocuğun ihtiyacı olan tüm temel malzemeler olan; kıyafet, ayakkabı, mont, atkı, bere, çorap, kırtasiye malzemesi, diş fırçası ve macunu sıfır, ambalajında dağıtıldı” açıklamalarını yaptı.

 

ONLARI HİÇ TANIMAMIŞIZ


Şimdiye kadar gittiği dört il hakkında izlenimlerini aktaran Başkan Aykut, “Orada kalbi sıcak, misafirperver, insan ilişkileri iyi olan, en ufak bir şeyde mutluluklarını yüzlerinde fark edebileceğiniz insanlar var. Büyüklerimizin bize yıllardır anlattığı Anadolu insanının örneklerini orada görebilirsiniz. Halen geleneklerine, göreneklerine sahip çıkıyorlar. Oradaki millet de tek millet, tek vatan, tek bayrak diyor. Burada kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemek, oraya gidip, görmek gerekiyor. Onları hiç tanımamışız. Doğu, batıdan göründüğü gibi değilmiş” diye konuştu.



 

PROJE MUHTARLARA DA IŞIK TUTUYOR


İMDD olarak 81 ilde tek millet, tek bayrak, tek vatan mantığıyla hiçbir ayrım yapmadan kardeşlik köprüsü kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Aykut, “Gittiğimiz yerlerde dağıtımların dışında kültürel geziler yapıyor, ziyaretler gerçekleştiriyor ve vatandaşlarla temas kuruyoruz. Yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerlerimize üzülmekle beraber, biz oradaki insanları tanıyoruz. Böylece muhtarlar olarak buraya geldiğimizde mahallemizdeki farklı memleketten insanları kolaylıkla anlayabiliyor, yardımcı olabiliyor ve onlara daha iyi hizmet verebiliyoruz. Yani bu proje, oradaki ihtiyaç sahiplerine bir nebze destek olmanın ötesinde İstanbul’daki insanımıza da olumlu bir yansıma yapıyor. Bu proje muhtarlarımıza, insanlarla iletişim ve hizmet noktasında ışık tutuyor” şeklinde konuştu.

 

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM 


“Öncelikle bir ailem, dostlarım olan yönetim kurulu üyelerime, özverili çalışmalarından, birlikte böyle güzel işlere imza atmaktan dolayı teşekkür ediyorum” diyen Başkan Aykut, “Kampanyaya destek veren hayırseverlerimize, Gazete365 başta olmak üzere yerel, ulusal medyamıza, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve tüm Adıyaman protokolüne, en ufak bir katkısı olan tüm güzel insanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir sonraki kampanya için gideceğimiz ilimizi de en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.


kaynak; 365/Aykut Kaya

 
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 00:05

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17