Talat Yavuz, “7 bin 200 üyemiz var“

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube basını yeni yerinde ağırladı.

Talat Yavuz, “7 bin 200 üyemiz var“
Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz Basın mensupları ile bir araya geldi.


Kahvaltı ortamında hoş bir sohbet ile gerçekleşen toplantıya Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz, başkan yardımcısı Bilal Duran, Tuzla Halk Eğitim Müdürü Metin Çangır, Eğitim-Bir Sen Kartal Şube başkanı Muammer Okumuş ve Şube yöneticileri ev sahipliği yaptılar. Toplantıya ayrıca Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti (Aygad) Başkanı ve İlçem Gazetesi sahibi Aytekin Yaşar, Duyuru Gazetesi sahibi Ümit Kahyaoğlu, İstanbul Gazetesi sahibi Kenan Çakal, Selam Tuzla Gazetesi Levent Ayhan ve basın mensupları katıldı.


7 bin 200 üyemiz var.


Eğitim Bir Sen 4.nolu şube başkanı Talat Yavuz,  "Eğitim Bir Sen 4 nolu şubemizin 7 bin 200 üyesi var. İstanbul’da 42 bin üyemiz bulunmaktadır. Eğitim camiasında gündem oluşturan  etkin bir şubeyiz. Sendikamız okulların eğitimin problemleriyle, eğitimcilerin problemleriyle yakinen ilgilenmektedir. Türkiye’nin gündemini yakından takip ediyoruz. Eğitim problemlerini yakınmayla değil, çözüm önerileriyle beraber gündeme getiriyoruz.” Dedi.


Fikir harmanı yapıyoruz.


Konuşmasına devam eden Yavuz, Bu sene çalışmalarımıza geçen sene yürütülen ve yarıda kalan projelerle devam edeceğiz. Bizim okul  yöneticilerine özgü  “yönetici okulu” gibi bir projemiz vardı. Bu proje kapsamında her sene önemli bir konuşmacıyı  Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde ağırlıyoruz.  Yine “Fikir harmanı” dediğimiz bir tartışma ve sohbet programımız var. Bu programımızı bu sene idarecilerden öğretmenlere kaydıracağız ve eğitimi, eğitimcilerin sorunlarını tartışacağız.” ifadelerinde bulundu.

"Biz bunları adam zannettik"

Yavuz “2016-2017 Eğitim yılına 15 Temmuz Dersi ile başladık. Eğitim yılına 15 Büyük bir sorumluluğumuz var. Bunun farkındayız.  Eğitim alanı bizim için önemli bir nesli yanlış eğiterek ülkeyi nereye getirdiklerini gördük, bu ülke insan kaynağını, para kaynağını bu adamlara verdi ve biz bunları adam zannettik ama bunlar büyük bir ihanet peşindeymiş” diyerek sözlerini sonlandırdı.



 
Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 00:13

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17