Altınok Öz Gasp yapmıştır'a cevap İşgal!

Kartal Belediye Meclis üyesi Metin Bektaş "Belediye başkanı başkanlık gücünü kullanarak gasp yapmıştır." dedi.

Altınok Öz Gasp yapmıştır'a cevap İşgal!
banner46
Kartal'da skandal olay. CHP’li Kartal Belediyesi vatandaşın özel mülkiyetine kreş kondurup, park yapmış.

Vatandaşın tapulu arazisine CHP’li Kartal Belediye Başkanı’nın önce “Kaçak Kreş” kondurması ve sonra da yasal hale getirmek için, plan tadilatı yapması Belediye meclisinde tartışma konusu oldu. 


Ak Parti’li Belediye meclis üyesi Metin Bektaş, Belediye Başkanı’nın Kartal’ı “Ali Babanın Çiftliği” gibi yönettiğini, başkanlık gücünü kullanarak  “Gasp” yaptığını vatandaşın arsasına “çöktüğünü” söyledi.


Kartal, Altınok Öz’ün çiftliği

Sözlerine çocukların “Ali Babanın Çiftliği” şarkısına göndeme yaparak başlayan Metin Bektaş “Hepinizin bildiği bir çocuk şarkısı var “Ali babanın bir çiftliği var, kuzuları var mee diye bağırır, horozları var, ama sonunda yine ali baba çiftliğinde istediği gibi gezer dolaşır. Sayın Altınok Öz beyin de Kartal’da bir çiftliği var. Diyor ki “burayı park yapın, bu alan yeşil alan bunu buraya verin, bunu burdan alın diyor, Altınok bey’in çiftliği de Kartal’da..


Söz konusu parsel  04.12.2015 tarihinde satış işlemleri ile edinilmiş şahıs mülkiyetinde olup 2548  M2 yüz ölçümüne sahiptir. Parsel 19.04 2013 tarihinde meri planlarında Ticaret artı Konut sahasında kalmaktıdır.


Vatandaş, arazisini almadan önce Ticaret artı Konut alanında olan bir alan, Sayın belediye başkanı aynı tarihlerde 2013 yılında özel mülkiyet olan bir arazinin üzerine başkanlık gücünü kullanarak gasp yapmıştır. Başkanlık emriyle kaçak bir çocuk kreşi, kaçak bir plan yapmıştır.


Makamınızın gücünü kullanarak


Sayın başkan bu kadar övgüyle bahsettiğin Kartal ve Kartal halkının çocuklarını, aprtmanların arasına sıkışmış kaçak iki katlı prefabrik binayı mı layık görüyorsunuz?


Yoksa, bizim bilmediğimiz kamuoyunda konuşulduğu şekilde makamınızı birilerinin anlaşamadığınız için veya hangi problemleri yaşadıysanız makamınızı ve gücünüzü tapusunu alırken özel mülkiyette gözüken bir araziyi emrinizle kamulaştırmaya yoluna veya imara kapatma yoluna gidiyorsunuz. Belediye Başkanına soruyorum. Hangi hakla tapulu özel bir mülkiyet alanına böyle bir emir veriyorsunuz.


1976’dan itibaren tapulu olan bir alana belediye başkanının emriyle gasp ediliyor. Bizler adil ve adaletli olmak zorundayız. O bölgede yeşil alana ve çocuk alana ihtiyaç varmıdır vardır.! Amu bunun yeri tapulu araziyi gasp ederek yapmak değil.!

Evet, insanlara hizmet verelim 11 tane değil 20 mahalleye 20 tane kreş yapalım. Belediyemizin parasıyla betonarme kreşler yapalım ama Kartal Belediyesi’nin mülkiyetinde ki yerlere yapılım. Güzel hizmetlerinizi alkışlayalım. Ama birilerinin yerine çökerek, gasp ederek fiili duruma getirip vatandaşla bizi zor duruma sokmayın..” dedi.

Gasp nedir? İşgal!

Bektaş'ın konuşmasına cevap vermek üzere kürsüye gelen CHP Kartal Belediye Meclis üyesi Avukat Perihan Sevim “Milletin gözüne baka baka gerçek dışı bir algı yaratma çabasındasınız. Şimdi çok kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım İŞGAL için. Gasp nedir? Ben hukukçu olarak bir anlatayım arkadaşlar. Size ait olmayan bir malı, kişisel mal varlığınıza katmak maksadıyla almaktır. Burada ne var kreş var. Sosyal bir hizmettir. Belediyemizin hizmetidir. Gasp denilmesini şaşkınlıkla izliyorum. Büyük bir haksızlık. Kişi burayı 2015 yılında mülkiyetinde kreş olduğunu bilerek satın almıştır. Buraya belediye olarak kamu adına kreş yaparsanız yanlış yapmazsınız. Biz bu kreşlerle anne babaların gönlüne taht kurduk bundan çekiniyorsunuz değil mi?









Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 01:33

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 7 yıl Önce

Kartal belediyesinde konuşan Meclis üyelerini görmek beni mutlu etti sanat adına aylarca yontulan mermerlere ödenen paraların kime ödendiğini konuşsak yapılan yol........ hesabını sorma zamanı. şahin

ALİ
ALİ - 7 yıl Önce

metin bektaş sana helal olsun çok kötü yakalamışsın konu güzel. ASKER

Ozlem Oztekin Vural
Ozlem Oztekin Vural - 7 yıl Önce

Yesil alana ayrilmis alanlari baskalarina peskes cekip sonra da vatandasin tapulu malina park dikmek, arkasindan da vatandasin gonlundeki yerimizi kiskaniyorsunuz demek bir bu zihniyete mahsus yeminle. Allah Kartal halkina sabır versin ne diyeyim.

SIRADAKİ HABER

banner17