İski'nin Kartal çıkmazı

Anadolu Yakasının en bahtsız ve sahipsiz İlçesi'nin yolları kazıldı mı 1 yıldan önce yapılamıyor.

İski'nin Kartal çıkmazı
banner46
İSKİ’nin Spor Caddesi’nde yaz ayında başlattığı atık su kanal çalışmaları adeta çileye döndü. Bitmeyen yolun durumu tiyatrocu Levent Kırca'nın unutulmaz skecini hatırlattı. 

Anadolu Yakasının en bahtsız ve sahipsiz İlçesi'nin yolları kazıldı mı 1 yıldan önce yapılamıyor. 2015 yılında Kartal Belediyesi tarafından kazınıp yama ile berbat bir şekilde 1 yıl bekletildikten sonra asfalt yapılan Kızılay Bulvarından sonra ikinci yol enkazıda İBB iştiraki İski tarafından Spor Caddesi'nde yaşanıyor.

Kartal’ın adeta giriş kapısı olan spor caddesine İSKİ’nin başlattığı çalışma trafiği felç etmiş durumda.

Kartal’ın en işlek caddelerinden olan Spor Caddesi’nde İSKİ’nin başlatmış olduğu, atık su kanal çalışması yazdan bu yana bitmek bilmedi.

Alternatif geçiş yolu için yeterli tedbirlerin alınmaması ve gayrı ciddi bir şekilde uygulama yapılması da ayrı bir sorun. Spor Caddesi’nde yapılan çalışmanın bu kadar uzaması ise vatandaşı isyan ettirdi.

İlçedeki ulaşımın en kalabalık caddesine yönelik yapılan bu kadar özensiz çalışma hayatı felç ettiği gibi vatandaşı da çileden çıkarmış vaziyette. Soğanlık, Uğur Mumcu, Sultanbeyli ve Kartal Köprüsü üzerinden geçiş yapan araçların kullandığı bu yolda sabahın erken saatleri ve akşam mesai bitim saatleri çileye dönüyor.

Önümüzde ki aylarda kar yağması halinde Kartal'ın iniş ve çıkışlarında çok ciddi sıkıntılar yaşanmasından endişe ediliyor.

Spor Caddesi’nde başlatılan tek yönlü kanal açma çalışmaları nedeniyle sağ şeritteki yol araç trafiğine kapatıldı. Çalışma nedeni ile yaz aylarından itibaren oluşan uzun trafikler Kartallı vatandaşları bıktırdı. Çalışmalar nedeni ile dört yol ağzındaki ışıklarında iptal olması ile kargaşanın yaşandığı caddede, uzun trafikler oluşuyor.










Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 03:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17