AK Parti ve CHP'de Milletvekili aday adaylık tarihi belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim tarihini 14 Mayıs kararını imzaladı.

AK Parti ve CHP'de Milletvekili aday adaylık tarihi belli oldu.
banner46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararı imzaladı.

-

2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi 14 Mayıs Pazar günü yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanacak bu kararın ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) iki aylık seçim takvimini başlatacak.

-

AK Parti’de bir hafta sürecek milletvekili aday adaylığı başvuruları da başlıyor. Mevcut vekillere de yeniden başvuru yapmaları çağrısı yapıldı. AK Parti'deki adaylık başvuruları için hızlandırılmış bir takvim uygulanacak. Buna göre, 11 ila 17 Mart tarihleri arasında adaylık başvuruları alınacak. 19 Mayıs'taki temayül yoklamasından sonra hızla komisyonlar oluşturulup aday listeleri hazırlanacak. Başkan Erdoğan, AK Parti'den milletvekili adayı olmak isteyenler için depremzedeler için AFAD'a cömertçe bağış yapma zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

-

CHP'de adaylık ücreti 30 bin TL

CHP’de adaylık başvuru süreci netleşti. 13-20 Mart arasında milletvekili başvuruları yapılacak. Başvuru ücreti 30 bin TL. Engelli, kadın ve gençler 15 bin TL ödeyecek. Belediye başkanları ve meclis üyelerinin başvurmaması sözlü olarak kendilerine iletilecek.

-

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BAŞVURU ŞARTLARI

En az ilkokul mezunu olmak

Yükümlü olduğunuz askerlik hizmetini yapmış olmak

Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak

Taksirli suçlar hariç bir yıl ya da daha fazla hapis yatmamak

Zimmet, irtikap, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma gibi yüz kızartıcı suçlarla, resmi ihale ve alım satıma hile karıştırmış, devlet sırlarını açığa vurmuş, terör eylemlerine katılmış ya da terör eylemleri tahrik, teşvik suçları işlememek.

Milletvekili aday adayı olmak için 18 yaş şartını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2023, 20:05

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17