Cehalete karşı bilgi evleriyle yarışan başkan, İsmail Erdem

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 19. Bilgi evini Sancaktepe’lilerin hizmetine sundu.

Cehalete karşı bilgi evleriyle yarışan başkan, İsmail Erdem

Eğitim alanında yaptığı hizmetler ile adından sıkça söz ettiren Sancaktepe Belediyesi on dokuzuncu bilgi evi olan EL CEZERİ bilgi evini Veysel Karani Mahallesi’nde hizmete açtı.

21 Ocak Pazar günü gerçekleşen açılış törenine Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir,Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Genç Sancaktepe’nin her mahallesine yapılan Bilgi evlerinin 19.sunu Sancaktepe’li gençlerin hizmetine açtıklarını ve Bilgi Merkezleri’ni gelecek için çok büyük yatırımlar olarak gördüğünü belirtti.


Sancaktepe Bilgi Evleri Çok önemli bir misyonu üstleniyor

Sancaktepe Bilgi Evleri, Çağın gereklerine uygun bir rehberlik anlayışıyla, özgüvenini kazanmış; millî, ahlâkî ve kültürel değerlere bağlı; sorumluluk bilincine ve sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü duygularına sahip; yeteneklerinin farkına varan ve onları geliştirme fırsatlarını değerlendirebilen; kitap okuma sevgisi pekişmiş ve düzenli kitap okuma disiplinini kazanmış; vatanını ve milletini seven; tüm insanların eşitliği ilkesini benimseyen bir toplumun oluşmasına katkı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu üstleniyor.

İlköğretim ve orta öğretim çağında bulunan tüm öğrenciler üyelik avantajları sunuyor. İlköğretim ve lise çağında bulunan tüm öğrenciler için kütüphaneden roman, hikâye vb. ödünç kitap alıp faydalanabiliyor.

Öğrenciler, bilgisayar laboratuarı ve temiz internet imkânından yararlanabilme, internet ortamında araştırma yapabilme, bilgisayar bilgilerini geliştirebilmek ve pratik yapabilme imkânına sahip oluyor. Günlük ödevleri, dönem ödevlerini ve projeleri bilgisayar ortamında hazırlayarak serbest ders çalışabilme ve okuyabilme fırsatı elde ediyor. Bunun yanı sıra, araştırma kaynakları, yardımcı ders kitapları ve test kitaplarından yararlanabiliyor. Ayrıca öğrenciler, sosyal ve kültürel çalışmalara katılabilirken seminer ve konferanslara da katılabiliyor.

Öğrenci ve velilere yönelik rehberlik ve psikolojik danışmanlık biriminde seminerler ve danışmanlık yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 00:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17