Sancaktepe Erzurumlular Derneğinden Örnek Davranış

Sancaktepe Erzurumlular Derneği'nden örnek kampanya

Sancaktepe Erzurumlular Derneğinden Örnek Davranış
banner46

Sancaktepe ilçesinde her ilçede olduğu gibi birçok STK mevcut. Son günlerde ülkemiz ve dünya genelinde yaşanan pandemiden dolayı sessizliğe bürünmüş durumdalar. 
Böylesi önemli günlerde, mazeret bulmak kolayıdır. Pandemi var ne yapalım der geçiştirirsiniz. Fakat böyle ortamlarda benimde bir şeyler yapmam lazım diyerek yola koyulmak önemli bir davranış olarak hafızalara kazınır. 
-
Sancaktepe Erzurumlular Derneği sessiz sedasız bir kampanya başlattı. Dernek olarak yaptıkları çok anlamlı kampanya için bir araya gelen dernek başkanı Hanifi Çelebi öncülüğünde Yönetim Kurulu, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve üyelerin desteğini alarak ilçe de çok güzel duygu dolu bir çalışmaya imza attılar. Kendi imkanları ile başlattıkları “ Bir Bot, Bir Mont “ kampanyası ile ilçede yetim ve mağdur ailelerin çocuklarına 50 adet bir mont, bir mont hediye ettiler. İlçe genelinde 50 bot, 50 mont hediye ile 50 çocuğun yüzü güldü.
-
Sancaktepe Erzurumlular Dernek Başkanı Hanifi Çelebi ; “ İlçemizde bulunan yetim olan veya mağdur olan ailelere acaba nasıl bir destek verebiliriz diye yola çıktık. Kadın kollarımızın da desteği ile bir proje ortaya çıktı. Bir babanın veya bir annenin en çok değer verdiği çocuklarıdır. Önümüz kış çocuğuna bir mont veya bir bot alamayan alamayacak durumda olan ilçemizde komşularımız var. Biz STK olarak her şeyi devletten beklemeden bizde bu yaşanan pandemi sürecinde destek olmak,  bir yaraya merhem olmak istedik. Ortaya çok güzel bir çalışma çıktı. Ben emeği geçen hayır sahibi iş kadınlarımıza, iş insanlarımıza,  arkadaşlarımıza, üyelerimize ve dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. bölgemizde bu tür faaliyetlerimiz devam edecek.  İlçemizdeki yetim ve ihtiyaçlı çocuklarımıza ulaşacağız “ dedi.
-
Sancaktepe Erzurumlular Derneği  Kadın Kolları Başkanı Perihan Yıldırım; “ Bir nene hatun torunu olarak, bir kadın olarak en çok değer verdiğimiz çocuklarımıza bir mont ve bir bot verebilmenin mutluluğunu yaşadık. Biz ilçemizde bulunan öncelikle yetim olan ve mağdur olan ailelerimizi tespit etmiştik. Sessiz sedasız kendi aramızda yaptığımız kampanya ile sonuca ulaştırdık. Öylesine mutluyum ki anlatamam, hediye ettiğimiz montlar ve botları alan çocuklarımızın gözlerinde ki parıltıyı görmek beni çok duygulandırdı. Birçok STK’larımız var ilçemizde. Onların böyle güzel etkinlikler gerçekleştirmelerini dilerim.”dedi.
-
Sancaktepe Erzurumlular Dernek Başkanı Hanifi Çelebi son olarak “  Yaşadığımız kentimiz olan ilçemizde bu tür faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. “ ifadelerinde bulundu.
-
Tevfik Erk / İstanbul

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17