Bilgi Ocakta! Üstelik ücretsiz.

ÜLKÜ OCAKLARI’ndan çok konuşulacak dijital bir platform: BilgiOcakta

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Türk Gençliği için söylemiş olduğu; “Gelecek Sizsiniz, Siz Geleceksiniz” sözü doğrultusunda, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’ın öncülüğünde hazırlanan, Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu Bilgi Ocakta sitesi yayın hayatına başladı.

Kısa zamanda büyük bir beğeni toplayan eğitim programına www.bilgiocakta.com/ adresinden ücretsiz ulaşabilecek

-

Bilgi Ocakta; öğretirken eğlendiren, eğlendirirken düşündüren, düşündürdükçe geliştiren içerikleriyle Türk gençliğinin kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

-

Bilgi Ocakta sitesinde, okul çağındaki gençlerimizin derslerine yardımcı, her yaştan bireylerin aradığını bulabileceği, bilgi yarışmasından, test çözümlerine, sıra dışı bilgilerden, tarihte bugüne dair önemli bilgilerin yer alıyor

-

Çevrimiçi Eğitim Modülünde

• Liseye Hazırlık

• Üniversiteye Hazırlık

• KPSS

• ALES

testleri yer almaktadır.

-

İlerleyen süreçlerde bunlara TUS ve YÖK-DİL gibi ösym’nin yaptığı diğer dersler de ekleneceği ifade edilmektedir.

-

Ayrıca bilgi ocakta da her gün düzenlenen bilgi yarışmaları mevcuttur.

-

• Genel Kültür

• Tarih

• Coğrafya

• Kültür – Sanat

• Müzik

• Spor

• Edebiyat

• Sinema

• Dergiler kategorileri yer almaktadır.

-

Bu kategoriler içerisinde bulunan binlerce soruyla hazırlanan bilgi yarışması Türk gençliğinin genel kültürünün arttırılması; bilgi dağarcığının geliştirilmesi, ilgi alanlarının tespiti ve bu alanlarda belli düzeyde yeterliliğe ulaşılması hedeflenmektedir. Soru içerikleri; Türk gençliğinin milli benlik bilinci ve manevi değerleri yönünden gelişmesine katkıda bulunacak nitelikte hazırlanmıştır. Günlük, haftalık ve aylık periyotlarda hazırlanan puan tabloları ile kullanıcılar arasında rekabet ortamı sağlanması; bu sayede ilerleme kaydedilmesi hedeflenmektedir.

-

Bilgi Ocakta dijital eğitim platformunda çocuklarımız için hazırladığımız eğlendirirken eğiten oyunlar, çocuklarımızın pedagojik gelişimlerine katkıda bulunacaktır. Dört işlem becerisinin geliştirilmesini hedefleyen matematik etkinlikleri, çocuklar için boyama, ülkemiz ve dünyanın içinde bulunduğu Covid-19 Salgını ve salgından korunma yolları ile ilgili bilgileri eğlendirirken öğreten “Süper Zekâ” oyunu ile çocukla- rımız, boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirecektir.

-

Sıra Dışı Bilgiler kategorisinde ise farklı ve özgün konularda hazırlanan, şaşırtırken öğreten, kullanıcıda merak duygusunu uyandıran kısa bilgiler ile Türk Gençliğinin genel kültürünün gelişmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

-

Tarihte Bugün kategorisinde kullanıcıların tarihte, o gün gerçekleşmiş önemli ve ilginç olayları, yapılan buluşları ve “tarihte ilk olma” özelliği taşıyan önemli gelişmeler hakkında bilgi edinebilecekleri kısa içerikler yer almaktadır.

-

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Dergisi’nin farklı sayılarına ait yayın içerikleri de Bilgi Ocakta sisteminde yer almaktadır.

-

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından farklı tarihlerde ve özgün konularda düzenlenmiş seminerlerimizin notları da tüm milletimizin hizmetine ve bilgisine sunulmak üzere Bilgi Ocakta sisteminde yer almaktadır.

-

Bir çok alanda öncü olduğu gibi eğitimde de öncü olan Ülkü Ocaklarının projelerini takipte kalın ve her hafta düzenlenen ödüllü yarışmalarımızda rekabete ortak olun!

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17