Kartallı O vatandaşlar tedirgin! Ölmek İstemiyoruz!

Kartal'ın merkezinde bulunan Elit Sokak ve Spor Caddesi arasında ki eski binalar, içinde yaşayan vatandaşları endişelendiriyor.

Kartallı O vatandaşlar tedirgin! Ölmek İstemiyoruz!
banner46
Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Yeşilyurt Apartmanı gibi enkaz altında kalıp, ölmek istemiyoruz!" Dediler.
-
-
Ailemizin, çoluk çocuğumuzun can güvenliği yok!
Gazetemize açıklamalar da bulunan vatandaşlar, “40-45 yıl önce yapılan ve şu an içerisinde oturduğumuz binalar dökülmeye, çürümüş paslı demirler ortaya çıkmaya başladı. Atalar Mahallesi'nde yıkılan Yeşilyurt Apartmanı sakinlerinin başlarına gelen felaketin, bizim başımıza da gelmesinden endişe ediyoruz. Ailemizin, çoluk çocuğumuzun can güvenliği yok. Ölmek istemiyoruz, yetkilileri göreve çağırıyoruz. Yok mu sesimizi duyacak bir Allah'ın kulu?” Dediler.
-
-
-
-
Vay bizim gibi bu çürük binalarda yaşayanların haline
Gazetemize konuşan S. isimli vatandaş ise, “Bu binaların temelleri 40 küsur yıl önce yapılırken günlerce su çekildi temelden. 1998 depreminde ise binalar ciddi hasar gördü, çatlaklar oldu. Birkaç tane göstermelik sözde güçlendirme yapıldı. Uzmanlar gelip inceleseler, derhal bu binaların boşaltılmasına karar verirler. Ama maalesef kimse oralı olmuyor. Ben emekliyim kiraya çıksam emekli maaşımla evimin mutfağını mı geçindireyim yoksa kiraya mı vereyim? Her gün Allah'a yalvarıyoruz İstanbul'u deprem vurmasın diye. Yoksa vay bizim gibi bu çürük binalarda yaşayanların haline” Dedi.

-

-

-

-

Kiracıların çürüklerden haberleri yok!       
Gazeteler de ve televizyon kanallarında konuşan uzmanlar İstanbul’da 7 ve üzerinde şiddetli deprem riskini sürekli vurgulamaları eski binalarda oturanları daha da çok endişelendiriyor. Bu binalarda kendi dairelerinde oturan vatandaşların yanı sıra, bazı mülk sahiplerinin yeni binalara taşınıp dairelerini kiraya verdikleri ve kiracıların binaların çürüklüğü hakkında bilgilerinin olmadıkları iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2020, 13:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17