Metin Özüpek'ten Gökhan Yüksel'e çok tartışılacak sorular

MHP Kartal İlçe Başkanı Metın Özüpek öyle sorular sordu ki...

Metin Özüpek'ten Gökhan Yüksel'e çok tartışılacak sorular
banner46

İşte MHP Kartal İlçe Başkanı H. Metın Özüpek'in basın bildirisi;                                                                

-                                                  
KARTAL KAMUOYUNA 
-            
Geçtiğimiz pazartesi gerçekleşen Kartal Belediyesi aralık ayı meclis oturumunda cereyan eden  diyaloglar  dikkatimizden kaçmamış, geçiştirilmeye çalışılmasına müsaade etmeyip Kartal kamuoyu ile paylaşma gereği hasıl olmuştur.
-            
Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü haftasında Kartal ve ülke gündemine bomba gibi düşen, CHP içinde yaşanan, partilileri, üyeleri hatta CHP belediyelerinin çalışanları birkaç şahsın dahil olduğu; Kadına şiddet ,darp, hürriyeti kısıtlama ,tecavüz ,ahlaksız teklif vs. gibi iğrenç mevzular gündemi meşgul etmiştir. Bu şahıslardan Maltepe CHP İlçe Başkan Yardımcısı ve Ümraniye CHP Gençlik Kolu Başkanı sıfatına haiz olanların aynı zamanda Kartal Belediyesi çalışanı olması hasebiyle Kartal Belediye meclisi gergin konuşmalara ve atışmalara neden olmuştur. Bu iğrenç konunun, Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel tarafından ilginç ve anlamsız birkaç cümle ile geçiştirilip  toparlanmaya çalışılması, vicdanları kanatmıştır.
-           
Belediye meclis üyemiz ve aynı zamanda Kartal Belediyesi MHP Grup Başkan Vekilimiz Sn. Mehmet Gödekdağ, bu şahıslarla ilgili birkaç soru yöneltmiş ve önemli birkaç hususa parmak basmıştır.
-            
Kartal belediye başkanı Sn. Gökhan Yüksel’den Kartal kamuoyu ve vicdanını rahatlatması için cevaplamasını beklediğimiz sorularımız şunlardır;
-             
Kürsüde “Personel arkadaşlarımız”  diye hitap ettiğiniz şahıslar ki biri alçakça bir konudan cezaevinde olan, diğeri de hukuksal süreci hala devam eden şahıslar; hala arkadaşınız mıdır?
-            
Kürsüde “İki tarafta mahkemeliktir” diyerek bir cümle sarfettiniz. Lakin desteklediğiniz  İstanbul Sözleşmesi, kadın haklarından yana olduğunu dillendirdiğiniz bir sözleşmedir. Bu sözleşmeye binaen hukuksal olarak iki tarafında eşit(!)  bir şekilde yargılandığını mı söylemek istediniz?
-            
İstanbul İl Başkanınız Sn. Canan Kaftancıoğlu’nun basın açıklamasında; Ümraniye’deki mağdur bayan ile ilgili olarak temasa geçtiklerini, hatta psikolojik destek sağladıklarını dile getirmesi, sizin yaptığınız bu konuşma ile örtüşmemektedir. Önce partilileriniz sonra Kartallılar hanginize inanmalıdır?
-            
Kürsüde Sn. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Bizden önceki dönem işe girmiş arkadaşlarımızdır” dedi?  Sahi Gökhan Bey velev ki sizden önce girmiş farz edelim. Siz başkan olmadan önce Kartal Belediyesi CHP’de değilmiydi? Siz hangi belediyenin başkan yardımcısıydınız?
-            
Belediye Meclisi özellikle pandemi döneminde şeffaf bir şekilde belediye sitesinden canlı yayınlanır ve Youtube isimli video paylaşım sitesine yüklenerek herkesin dinlemesi izlemesi sağlanırdı. Konuşma yapan bazı meclis üyelerinin sesi canlı yayında özellikle mi kısıldı? Verecek cevabınız olmadığından mı bazı meclis üyelerinin konuşmasını kıstınız?  Kartal Belediyesi Aralık meclis oturumuna Youtube’da yayın yasağı mı getirdiniz?
-             
Bu iğrenç ve kabul edilemeyecek durumun içinde bulunan arkadaşlarınızdan(!) birisi CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı, bir diğeri CHP Ümraniye Gençlik Kolları Başkanınızdır. Sahi Kartal’da bu çok değerli arkadaşlarınızın(!) yaptığı işleri yapabilecek hiçbir partiliniz hiçbir vatan evladı yok mudur da Kartal dışından tranfer edilmiş bu arkadaşlarınız(!) yaptıkları ile hem partinizi hem sizi hem Kartal Belediyesini  ülke kamuoyunda itibarsızlaştırmamış mıdır? Kartallılara güveniniz bu kadar mı azdır?
-              
Sayın Gökhan Bey bu vebal sizin boynunuzdadır. Sizden önce ve sizin zamanınızda Kartal belediyesine Kartallı olmayan kaç kişi işe alınmıştır?                                                                                                    -
Kaçı  işine düzenli gelmektedir?                                                                                                                                    

Kaçı gelmemektedir?                                                                                                                                             -           

Sayın Başkan; Kartallı olup iş vaat ettiğiniz, oyunu aldığınız, kaç kişi, kaç dernek, kaç sendika vardır? Kaçını işe soktunuz?  
-             
Siz hatırlamıyorsanız da Kartal sokaklarında iş sözü verdiğiniz ve oylarını alıp işe almadıklarınız bizlere hatırlatıyorlar.
-             
Sayın Başkan; Size, partiniz harici marjinal gruplardan işçi talebi olmuş mudur? Bu talebi yerine getirdiniz mi? Dik bir duruş sergilediniz mi?
-

Pazartesi günü yapılan mecliste dikkatimizi çeken bir diğer husus Sarıyerli transferinizin bu hususlar ile ilgili bir yorum yapmaması oldu(!)

-            
Bu Maltepe ve Ümraniyeli arkadaşlarınızın tek işleri Kartal Belediyesinde midir? Yoksa Kartal Belediyesi ikinci üçüncü işleri midir? Aynı anda birkaç işle uğraşan arkadaşlarınızın(!) Kartal Belediyesine harcayacakları enerji yüzde kaçtır? Kartallılar ve Belediye personelinin kaçı bu arkadaşlarınızı(!) bire bir tanımaktadır?
-           
Bu arada Kartal Belediyesinden bahsediyoruz lakin, konuşmak zorunda olduğumuz konularda sadece Maltepe, Ümraniye ve Sarıyer olması ne kadar acı… Değil mi?
-

Son olarak sahi bu arkadaşlarınız(!) hala arkadaşlarınız mı? Yoksa kürsüdeki bir dil sürçmeniz diye mi algılamalıyız?  

-          
Tüm Kartal kamuoyu, bu soruların cevaplarını içtenlikle  açıklamanızı ve kamuoyunu bilgilendirmenizi
-
Kartal Kamuoyuna Saygılarımla

-                                                                               MHP KARTAL İLÇE BAŞKANI

                                                                                H. Metin ÖZÜPEK
 
 

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2020, 01:14

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17