Müfettişler Altınok Öz’e “Niye verdin?” Diye soracaklar mı?

"Yemem! Yedirmem!" diyen Altınok Öz bu iddialara ne diyecek?

Müfettişler Altınok Öz’e “Niye verdin?” Diye soracaklar mı?
Kartal Belediyesi’nin “Park alanında” kalan Maliyenin Hazinesi’nde ki arazi için özel şahıslara ruhsat verdiği ortaya çıktı.

Maliye Hazinesine ruhsat!
Kartal Belediye Başkanlığı, Cevizli Mahallesi 10679 ada 78 parsel numaralı yere 15.12.2017 tarih ve 7-74 sayı ile muvakkat yapı ruhsatı düzenleyerek imar mevzuatını çiğnedi. Oysaki 10679 ada 78 numaralı parsel 19.04.2013 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Kartal Güney Revizyon Uygulama İmar Planında “Park” alanında kalmakta ve mülkiyeti de Maliye Hazinesine ait.


Kartal Belediyesi İmar mevzuatına aykırı hareket etti!
İmar mevzuatında muvakkat (geçici) yapı ruhsatı; özel mülkiyete konu ve imar planlarına göre kamulaştırması gereken parsellere ilişkin düzenlenmesi gerekmekte olup, söz konusu yerin Maliye Hazinesi mülkiyetinde olması nedeni ile söz konusu yere ‘meri mevzuata göre’ muvakkat yapı ruhsatı tanzim edilemez.

Vatandaşlara yazık değil mi?
“Park” alanında kalmakta olan ve mülkiyeti de Maliye Hazinesine ait olan araziye vatandaşlara ruhsat veren Kartal Belediyesi, vatandaşın da zararına neden oldu. Kartal Belediyesi’nin izni ile 10679 ada 78 parsel numaralı yere Konteynır koyan ve inşaat ruhsatı asan vatandaşlar da böylelikle ekonomik olarak zarara uğratıldı.

Neden verdin Sayın Öz?
Beşiktaş Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde “usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız menfaat temin edilmesi” nedeniyle görevden uzaklaştırılmıştı. Şimdi gözler Kartal Belediyesi’ne ve halen Belediyeyi denetlemeye devam eden Mülkiye Müfettişlerine çevrildi. Kamuoyu merak ediyor.

Müfettişler Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e


1 - Maliye Hazinesi mülkiyetinde olan “Park” alanını neden özel şahıslara ruhsat verdin?
2 - Neyin Karşılığında verdin?
3 - Neden İmar Mevzuatına aykırı davrandın?
4 - Burası daha önce mahkemelik oldu mu?
5 - Buraya 5 yıl önce, de monte yapı ruhsatı verip, sonra neden iptal ettin?
6 - Vatandaşlarla ruhsatı verip iptal ettiğin için mahkemelik oldun mu?
7 - Vatandaşlar davayı kaybettiler mi?
8 - Vatandaşlar davayı kaybettilerse mahkeme kararına rağmen neden vatandaşlara ruhsat verdin?
9 - Nelerin ince hesabını yaparak ruhsat verdin?
10 – İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Müdürlüğü’nün 18.01.2018 tarih BN:197 sayılı yazısında “ruhsatın iptal edilmesini” talep etmesine ve 20 gün geçmesine rağmen neden ruhsatı iptal etmeyip vatandaşlara tebliğ etmedin?
 diye Mülkiye Müfettişleri soracaklar mı?

Gelişmeleri kamuoyunu bilgilendirmek için yakından takip ediyoruz.

Bizi izlemeye devam ediniz…

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 00:15

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mahmut Ö.
Mahmut Ö. - 6 yıl Önce

Yayınladığınız yok da yinede gönderelim. Burda hiç yorum düşünce fikir yayınladığınızı görmedim bugüne kadar.Size söyleyeyim sizde araştırın. Belediyenin Teftiş Kurulunda soruşturması bitmiş suç dosyaları var.Bunları Başkan mahkemeye göndermiyor. Niye?Ucu kendine mi dokunuyor acaba.Müfettişler Teftiş Kurulunda ki Soruşturma Dosyalarına girsin bilgisayarlara baksın gerisi çorap söküğü gibi gelir.Alın size İpucu Hatta HALAT ucu.

SIRADAKİ HABER

banner17