Selim Temurci istifa etti.

Son dakika Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci istifa ettiğini açıkladı.

Selim Temurci istifa etti.

Selim Temurci kimdir, nerelidir, Selim Temurci neden istifa etti sorularının cevapları bu haberde. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin görevini bıraktığı öğrenildi. 

AK Parti'de 2017'de başlayan değişim rüzgârı devam ediyor. AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melik Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da değişim hareketi kapsamında istifa eden isimler arasında bulunuyor.

SELİM TEMURCİ KİMDİR?

1970'te Rize'nin Çayeli ilçesinde doğan Selim Temurci, Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Marmara Üniversitesi'nde ekonomi alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olan Temurci, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulunmuştur. Özel bir şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapan Selim Temurci, dış ticaret, finans ve pazarlama konusunda eğitimler vermektedir. İyi derecede İngilizce bilen Selim Temurci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Temurci, 2015 yılında AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde seçime tek aday olarak girmiş ve 548 delegenin 520'sinin oyunu alarak, AK Parti İstanbul İl Başkanı olmuştu. Temurci, görevi Aziz Babuşçu'dan devralmıştı.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 00:39

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17