" />

Başbakan Erdoğan’dan “Mutlu Evler” projesine büyük ödül

Başbakan Erdoğan’dan “Mutlu Evler” projesine büyük ödül

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nce Türkiye genelinde düzenlenen yerel yönetimler ve aile konulu proje yarışmasında dereceye giren belediyelere ödülünü verdi. “Mutlu Evler” porjesi ile yarışmaya katılan Sancaktepe Belediyesi’nin büyük ödülünü Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başbakanın elinden aldı. Başkan Erdem, “ Genç Gelecek” projesinden sonra “Mutlu Evler” projesinde de ülke çapında alınan başarının çok anlamlı olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Merkezi’nce Türkiye genelinde düzenlenen yerel yönetimler ve aile konulu proje yarışmasında dereceye giren belediyeler belli oldu. 2 Nisan Pazartesi günü yapılan açıklamada Sancaktepe Belediyesi “Mutlu Evler” Projesi ile katıldığı yarışmada büyük ödülü almaya hak kazandı. Dereceye girenlerin ödüllerinin verildiği program, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Aile' sempozyumundan sonra gerçekleştirildi.   Başbakan Erdoğan, Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın düzenlediği sempozyumda bir konuşma yaptı. Erdoğan, ustalık dönemine girerken çok önemli bir adım attıklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı kurduklarını söyledi. Sempozyumun konusundan dolayı son derece önemli olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, belediyelerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile dayanışma içerisinde yoğun bir şekilde uygulamaya endeksleneceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, Şehirlerin ailelere değil, ailelerin şehirlere hükmettiği yaşam alanları oluşturmasının önemine dikkat çekerek, ''Modern şehirler, insanı ötelediği gibi maalesef aileyi de öteleyen, hatta aile kurumunu doğrudan hedef alan bir anlayışla yükseliyor. Şehirler ailelere, aile mahremiyetine, aile birlikteliğine ve aile kutsiyetine aykırı şekilde genişliyor. Yani insan şehre hükmetmiyor, tam tersine modern şehirler insana hükmediyor ve insanı mahkûm ediyor, hapsediyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra, yerel yönetimler ve aile proje yarışmasında ödül kazanan belediye başkanlarına ödüllerini verdi. Sancaktepe Belediyesi’nin “Mutlu Evler” projesi ile elde ettiği başarının ödülünü Başbakanın elinden İsmail Erdem aldı. Başkan Erdem, Başbakanın elinden Türkiye genelinde sosyal sorumluluk alanında ikinci bir ödül almanın onurunu ve gurunu yaşadığını belitti. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kadın Koordinasyon Merkezi’nin yürüttüğü projeyi yaparken belirli amaç ve hedef tespit ederek çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Başkan Erdem,  “toplumların yapıtaşlarının ailelerden oluşması, bu yapıtaşları ne kadar sağlam ve sağlıklı olursa toplumlar da o oranda sağlıklı, başarılı olur” anlayışından yola çıkarak aile projesin sürdürdüklerini belirterek amaçlarını şu şekilde anlattı. “Geleneksel aile yapısının korunması,  aile kültürünün yaşatılması ve devamlılığının sağlanması, kadınların aile içindeki öneminin vurgulanması,  aile içi iletişimin sağlanması, gelenek göreneklerine bağlı sağlıklı nesiller oluşturulması, aile-komşu-mahalle ilişkilerinin sağlamlaştırılması, yardımlaşmanın ve paylaşmanın öğrenilmesi, kültürel ve ekonomik yönden güçlü ailelerin oluşmasını sağlamak temel amacımızdır” dedi.

“Mutlu evlere giden yol, aileye ulaşmaktan geçer” diyerek geniş kapsamlı bir proje uygulanması yapan Sancaktepe Belediyesi , sosyal projeler kapsamında gerçekleştirmek istediği “mutlu evler“ projesi ile bir ilke daha imza atmış oldu. Toplumun temelini temsil eden aileyi, korumak ve güçlendirmek amaçlı yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen anlamlı ödül, diğer belediyelerce de takdir ve övgü ile karşılandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2012, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17