Kartal Belediyesi'ni hangi CHP'li 30-40 milyon zarara uğrattı?

İyi yönetilemeyip borç batağında olan ve hacizlerle boğuşan Kartal Belediyesi, mecliste SKANDAL iddialar ile çalkalandı.

Kartal Belediyesi'ni hangi CHP'li 30-40 milyon zarara uğrattı?
AK Parti Kartal Belediye Meclis üyesi ve grup başkan vekili Av. Muhammer Bektaş sordu, CHP'li başkan yardımcıları ve Meclis üyeleri sustu kaldılar. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin ve Cumhuriyet Savcılarının bu iddialardan ve kamu zararından haberlerinin olup olmadığı ise merak konusu oldu.
-
-
Bektaş, "Sümer Holding'in 30-40 milyon lira Kartal Belediyesi'nin tüm gayrimenkullerinde haczi var. Nedir bu haciz olayı? Hangi gerekçe ile biz bu parayı faiziyle ödüyoruz? Kamu zararı var mıdır? Bu kamu zararını kim oluşturdu? Ne kadarını tahsil ettiğimizi? Ne kadarı kaldığını? Bir başkan yardımcısı çıkıp önümüzde ki ay anlatsın arkadaşlar." Dedi.
-
Bektaş'ın iddiaları mecliste şok etkisi yaratırken, CHP'li Başkan yardımcıları ve meclis üyeleri adeta suspus kaldılar. İddiaları mecliste çıkıp yalanlayan olmadı.
-
Gözler Haziran ayı Meclisine çevrildi. Bektaş'ın iddialarına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in ne cevap vereceği ise merak konusu oldu.
-
Kartal Belediyesi'nin iyi yönetilmediğini Müfettişlerin hazırladığı Sayıştay Raporu belgelemişti.
-

-

-

Kartal Belediyesi'nden kamuya zarar, 750 işyerinin 562’sine jest!

Sayıştay Denetim Raporu, BULGU-5 olarak yaptığı tespitte; "İdarenin hesap ve işlemlerinin incelenmesi neticesinde, İdare sınırları içerisinde yer alan avukatlık büroları, serbest muhasebeci ve mali müşavirlik hizmeti veren iş yerleri, diş tabipleri gibi iş yerlerinden örneklem olarak seçilen 750’sinin 562’sinde emlak vergisi beyannamelerinin mesken olarak verildiği ve bu nedenle söz konusu yerlere iş yeri üzerinden değil mesken üzerinden emlak vergisi tahakkuk ettirildiği anlaşılmıştır." Denildi.

-

-

BÖYLE BELEDİYE Mİ YÖNETİLİR?

-

- Sayıştay, Kartal Belediyesi'nin 473 Avukatlık Bürosundan sadece 20'sinden Çevre ve Temizlik Vergisi beyannamesi aldığını, 239 Mali Müşavirden ise sadece 29'undan Çevre ve Temizlik vergisi Beyannamesi aldığını, 40 Diş Hekiminden sadece 15'inden Çevre ve Temizlik Vergisi Beyannamesi aldığını, Eğitim Destekleyici Faaliyetlerde bulunan 36 iş yerinden ise sadece 1'inden Çevre ve Temizlik Vergisi Beyannamesi aldığını rapor haline getirdi.  

-

-

-

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, 12:40

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17