Kartal halkı bu Parkı çok sevdi.

Yakacık'ta bulunan Bayram Demirkol Parkı, halkın mutluluk ve huzur kaynağı oldu.

Kartal halkı bu Parkı çok sevdi.
banner46

Aytekin Yaşar-Analiz haber

-

Bundan dört yada 5 sene önce Göztepe'ye yolum düşmüştü. Minibüs ve sahil yolu arasında gördüğüm İBB Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü parkına hayran kalmıştım. O kadar büyük o kadar güzeldi ki, neden Kartal'da böyle bir Park yok diye söylenmiştim. İçimden de bu Sosyal ayrımcılıktır. Semte ve zengin tabakaya göre Park mı yapıyorsunuz? Diyerekten kızmıştım.

-

Aradan yıllar geçti. Geçenlerde Pazar günü çocuklarımı aldım, Yakacık Bayram Demirkol Parkı'na gezmeye götürdüm. Oldukça güzel olan bu park daha önce başkan Altınok Öz zamanında yapılmıştı.

-

-

Gördüm ki Yakacık halkı ve Kartal halkı bu Parkı çok sevmişler. Cıvıl cıvıl, yeşil yeşil. Çocuklar oynuyor ve koşuşuyorlarken aileleri de huzur içinde yanlarında getirdikleri sofralarında ki yiyeceklerini tüketiyorlar. Manzara dersen 10 numara. Denizi hatta Yalova'yı bile görebiliyorsunuz.

-

-

"Haydi çocuklar size bir şeyler ısmarlayayım." Dedim. Park içerisinde bulunan ve Gökhan Yüksel tarafından yapılan, Kartal Belediyesi Satürn Gezegen Sosyal Tesisleri’ne oturduk. Garsondan menü rica ettik. Yiyecek ve içeceklerin fiyatlarının normal kafelere göre düşük ve uygun olması beni sevindirdi açıkçası.  "İşte Halkçılık bu! Halkın ekonomisini düşünerek hizmet etmek ne güzel." Dedim içimden.
-

-

-

Yıllardır Tuzla’da Sosyal Tesislere ailemi götürürüm ve neden Kartal'da böyle tesisler yok diye de içten içe kızardım. Şükürler olsun ki artık Kartal'da azda olsa var bu tesisler. Bu hizmetlerinden dolayı başkan Yüksel'i ve emeği geçenleri kutluyorum.  Geçen gün basın toplantısında başkana da söyledim ve tebrik ettim. Bu tesislerin sayılarının artması gerektiğini hatta balık yenebilecek Sosyal tesislere de ihtiyacımız olduğunu ifade ettim. Başkan Yüksel' bu tesislerin sayılarını artırmaya çalışacaklarını açıkladı.
-

-
Parkta gördüğüm güzellikleri yazdım biraz da eksikleri belirteyim. Parkın giriş kapısına geldiğinizde bir eskimişlik ve ilgisizlik göze çarpıyor. Kırılan takta ve tabelada düşen ve solan harfler çok yakışıksız. Derhal müdahale edilmelidir.

-

-

-

Yaz günü havuzun susuz bırakılması da parka değer katan bu güzellikten halkı mahrum ediyor.

-

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2022, 15:08

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17