Muharrem ayının ilk orucu Kartal'da açıldı.

Kartal Cem Evinde gerçekleşen oruç açma lokmasına geniş katılım oldu.

Muharrem ayının ilk orucu Kartal'da açıldı.
banner46
Muharrem Ayı’nın başlaması nedeniyle 12 gün boyunca tutulan oruç ibadeti nedeniyle Kartal Cem Evi’nde oruç açma lokması verildi.
-
Yas-ı Murrem orucunun ilk gününde hazırlanan sofraya Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Özlem Bulut, CHP İstanbul Yerel Yönetim Politika. Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve Kartal Cemevi Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş ve vatandaşlar katıldılar. Sıcak hava nedeniyle Kartal Cem Evi’nin bahçesinde açık havada verilen oruç açma yemeğinde, Muharrem ayı ve Yas-ı Matem Orucu’nun anlamıyla ilgili konuşma yapılarak, tutulan oruçların kabul edilmesi için dua edildi.
-

KERBELA HEP TAZE BİR YARA GİBİ

Oruç açma öncesi Kartal Cemevi Vakfı Dedesi Celal Özer Muharrem ayının İslam Dünyasında ki önemine dair vatandaşlara bir konuşma gerçekleştirdi. Özer “Olay vardır akşama kadar unutulur, olay vardır üzerinden asırlar geçer yine de unutulmaz, taze bir yara gibi durmadan kaynar acısı, nesiller boyu insanların kalbine dolar. Kerbela olayı da böyledir, Allah korkusunu vicdanında taşıyan insanlar, müminler, kıyamete kadar Hüseyin’in sevgisini göğsünden, tıraba düşene kadar bırakmayacak, bırakmamalı.” şeklinde konuştu.
-

Duanın ardından, Muharrem ayının ilk orucu açıldı. 30 Temmuz -10 Ağustos 2022 tarihleri arasında Yas-ı Muharrem Orucu tutacak vatandaşlar için 12 gün boyunca Kartal Cemevi Vakfı, Uğur Mumcu Cemevi ile Hürriyet Mahallesi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nde oruç açma lokması verilecek.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2022, 14:56

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17