Umut Çocukları Şiir Dinletisine Büyük ilgi

Kartal Vakıfbank Umut Çocukları Ortaokulu yararına düzenlenen ve Cumhuriyet Dönemi Türk şairlerinin okunduğu şiir dinletisi, geçtiğimiz cuma akşamı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Umut Çocukları Şiir Dinletisine Büyük ilgi
Kartal Vakıfbank Umut Çocukları Ortaokulu yararına Okul Aile Birliği ve Tuzla Lions Kulübü ana sponsorluğu ile düzenlenen şiir dinletisinde, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi doldu taştı. Çok sayıda davetlinin de ayakta izlemek zorunda kaldığı dinletide, özellikle şiir okuyan okul öğrencileri dakikalarca alkışlandılar.  


KÜLTÜR MERKEZİ DOLDU TAŞTI

Kartal Vakıfbank Umut Çocukları Ortaokulu yararına düzenlenen ve Cumhuriyet Dönemi Türk şairlerinin okunduğu şiir dinletisi, geçtiğimiz cuma akşamı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı.


TOPLAM 23 ŞİİR

Okul Aile Birliği ve Tuzla Lions Kulübü’nün ana sponsorluğu ile gerçekleştirilen dinletide; 9’u Umut Çocukları Ortaokulu öğrencisi, 2’si Balkan Koleji öğrencisi, 2’si Ahmet Şimşek Koleji öğrencisi, 10’u da yetişkin olmak üzere; toplam 23 kişi Cumhuriyet dönemi Türk şairlerinin seçkin şiirleriyle sahne aldılar.


SUNUMU YAZICI YAPTI

Yaklaşık 2 saat süren dinletiye ilgi de yoğundu. Kültür merkezinin tüm koltukları doldu. Dinletiyi ayakta takip edenlerin yanı sıra, yer bulamadığı için geri dönmek zorunda kalan çok sayıda da insan oldu.

Genel koordinatörlüğünü ve sunumunu Pendik Gazetesi Köşe Yazarı Metin Yazıcı ve Okul Aile Birliği Başkanı Şefika Yazıcı’nın yaptığı dinletide, şiirlerin yanı sıra renkli gösteriler de vardı.

Gecenin gizli kahramanlarından biri de Umut Çocukları’nı Yazıcı ile birlikte dinletiye hazırlayan Türkçe Öğretmeni Yücel Koşar’dı.


PEFHEM VE RİTİM MÜZİK MERKEZİ DE RENK KATTI

PEFHEM Folklor Derneği’nin Aşuk - Maşuk gösterisi, Tonguç Kartal yönetimindeki Ritim Müzik Merkezi’nin piyano, gitar, keman ve perküsyon dinletileri de geceye renk katan unsurlar oldu.


BASINDAN YOĞUN İLGİ

Organizasyona Pendik’in yanı sıra Maltepe, Kartal, Tuzla ve Gebze’den de çok sayıda gazeteci ilgi göstererek katıldı.


PLAKET VE MADALYALAR

Dinletide şiir okuyan öğrencilere madalya ve birer kitap hediye edilirken, katkıda bulunan kişi ve kurumlara da plaketleri verildi.

GELİR OKUL AİLE BİRLİĞİ’NE

Organizasyondan elde edilen gelir, okulun bazı ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Okul Aile Birliği’ne teslim edildi.

Dinletinin sponsorları Tuzla Lions Kulübü (Ana Sponsor), Metroplast Asansör - Levent Akdemir, Pendik Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Türkiye Yardımseverler Derneği Pendik Şubesi ve Pendik - Kaynarca Havalisi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi oldu.


DİNLETİDE OKUNAN ŞİİRLER VE ŞAİRLER

Ahmet Siraç : Lo’ya Mektup / Ayhan Kırdar, Berat Bıkmaz : Memleket / Cahit Sıtkı Tarancı

Yasin Çal : Anlatamıyorum / Orhan Veli, Yusuf Aytuna: Şeyist / Can Yücel, Nazlı Can : Sevi Şiiri / Ü. Y. Oğuzcan, Öykü Asiye Genç : Ben Senin En Çok / Ü. Y. Oğuzcan, Kerim Altuntaş : Üçüncü / Attila İlhan, Mert Can Yazıcı : Yarınlarda / Behçet Necatigil, Seçilay Kutal : Sipariş / Metin Yazıcı, Umut Akarca : Dünyaca / Fazıl Hüsnü Dağlarca, Turan Güner : Kuyruklu Şiir / Orhan Veli, Ozan Durusu : Haydi Abbas / Cahit Sıtkı Tarancı, Metin Yazıcı : Telli Kavak / Aydın Gün, Binasa Türkoğlu : Masa da Masaymış  / Edip Cansever, Filiz Koşar : Kadın / Nazım Hikmet, Furkan Postalcıoğlu : İsyanlı Sükut / Abdurrahim Karakoç, Hakkı Çakıcı : Hikaye / Cahit Külebi, Bekir Güler : Karadut / Bedri Rahmi Eyüboğlu, Murat Güneş : Bizim Şarkımız / Necip Fazıl Kısakürek, Halil İbrahim : Yaşamaya Dair / Nazım Hikmet

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2012, 09:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk ŞAHİN
Faruk ŞAHİN - 11 yıl Önce

nerede güzel iş var metin yazıcı orada.tebrikler.

Ahmet yılmaz
Ahmet yılmaz - 11 yıl Önce

gerçekten çok güzel bir geceydi umut çocukları geleceğe dair çok güzel başarılar yaşatacaklarının müjdesini verdiler

berat bıkmaz
berat bıkmaz - 11 yıl Önce

cok teşekür ederiz geldiğiniz için

SIRADAKİ HABER

banner17