Kılıçdaroğlu İstanbul'da "Şoförü değiştireceğiz bitti o kadar”

Kılıçtaroğlu basının sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu İstanbul'da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı;

-“Şoför değişecek yolu bilen, gaza, frene nerede basmasını bilen, arabayı iyi tanıyan, yani ülkeyi iyi tanıyan, ekonomiyi iyi bilen yeni bir şoföre ihtiyaç var. Ve halkına her ortamda doğruları söyleyen”

-“Türkiye sağlıklı yönetilmiyor. Birileri Türkiye’yi yönettiğini sanıyor. Ödün üstüne ödünler veriliyor.  Dış politikaya, ekonomiye, sıcak paraya borsaya bakın.”

-“Başbakan IMF’den borç almadık diyor. 2005’te 10 milyar dolar alındı. Niye bir Başbakan halkına doğruları söylemez? Bir Başbakan’a halkı kandırmak yakışır mı?”

-“2012’nin Türkiye’sinde yurtdışından saman ithal ediyoruz. Hangi ekonomi, hangi para yönetimi, hangi dış politika, hangi ülke çıkarları? Siz Güney Akımı nasıl hiçbir koşul almadan, hiçbir koşula bağlamadan tek taraflı verebilirsiniz? Nasıl kendi ülkenizi enerji bağlamında bir başka ülkeye %60, 70 oranında bağımlı hale getirirsiniz? Yarın diyelim Suriye’yle savaş çıktı, Rusya tavrını Suriye’den yana koydu, muslukları keserse ne olacak Allah aşkına bu ülkenin hali?”

-“Siz yönetmiyorsunuz, birilerinin yönetimine teslim oluyorsunuz. Ve sonuçta Türkiye’yi getiriyorsunuz bu noktaya. Ortadoğu’nun bataklığına sürüklüyorsunuz. O bataklığın ekonomik faturaları henüz daha tam çıkmadı.”

-“Sağlıklı bir yönetime, tutarlı bir yönetime Türkiye’de ihtiyaç var. Bu şekliyle giderse Türkiye’nin başı beladan kurtulmayacak. Zaten o sürecin içine girdik. Hükümet bir çıkmaz yol içinde.”

-“Biz üreten Türkiye’den, gönenç toplumundan, herkesin aş, iş sahibi olduğu bir toplumdan söz ediyoruz. Bunun yolu üretimden geçiyor. Onun için reel sektörün desteklenmesi lazım.”

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2012, 18:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali kaplan
ali kaplan - 11 yıl Önce

başkan geç kalma değiştir artık şu ili bunların bişey yaptıkları yok yalan dan siyaset bunlarınki

SIRADAKİ HABER

banner17