Kerbela Şehitleri Sultanbeyli'de Özel Etkinlikle Anıldı

Sultanbeyli Hubyar Sultan Cemevi yetkililerinin organize ettiği Kerbela Şehitlerini Anma Programı Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde aynı kültür merkezinde Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Dr. Coşkun Yılmaz’ın katılımıyla Sultanbeyli Belediyesi tarafından “Kerbela Faciası ve Hz. Hüseyin’in Şehadeti” konulu bir de konferans yapılmıştı.

Kerbela Şehitleri Sultanbeyli'de Özel Etkinlikle Anıldı
Kerbela Şehitlerini Anma Programı’na Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Uçan, Strateji Geliştirme Müdürü Halil İbrahim Akıncı, Cemevi Başkanı Hasan Yılmaz, Cemevi Dedesi Fazlı Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı Kerbela şehitlerine saygı duruşu ve duayla başladı.

Programda konuşan Cemevi Başkanı Hasan Yılmaz Kerbela şehitlerinin bütün Müslümanların acısı olduğunu ifade etti. Acıyı bugün de yüreklerinde taşıdıklarını söyleyen Yılmaz, konuşmasının devamında cemevilerinde yaptıkları çalışmaları anlattı ve gönüllü olarak hizmet verdiklerinin altını çizerek bütün dünyaya barış diledi.

Müslüman’ın kanı Müslüman’a haramdır

Cemevi Dedesi Fazlı Özdemir de Kerbela’nın, Ehli Beyt’in gözlerinden kanlı yaşların döküldüğü gün olduğunu söyledi. Özdemir, Hz. Peygamber’in Veda Hutbesi’nden kesitler sundu. Kerbela faciasını detaylı şekilde aktaran Cemevi Dedesi, “Bir daha Kerbela’ların yaşanmaması için birlik olmalıyız.” diyerek Müslüman’ın kanının Müslüman’a haram olduğunun altını çizdi.

Ardından Cemevi gençlerinden bazıları mersiyeler seslendirdi ve türküler okudu. Sonrasında ise Semah ekibi sahne aldı.

Kerbela Acısı Tekrar Yaşandı

Tokat Niksar Çamiçi Özalan Derneği tiyatro ekibi, Kerbela acısını sahneye taşıdı. Ehli Beyt’in şehit edilmesini bütün ayrıntılarıyla canlandıran tiyatro ekibi, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2012, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17