Şahin KAYA "Kartal'ı sevmek yetmez, sahip çıkmak gerekir!"

Yerel seçimlere 2 yıl kala "Ben Şahin Kaya,...

Şahin KAYA

Yerel seçimlere 2 yıl kala "Ben Şahin Kaya, Kartal Belediye Başkanı adayınızım" diyerek meydana inen Şahin Kaya’ya geçtiğimiz sayımızda sorular sormuş cevabını istemiştik. Oldukça samimi bir sohbet ortamında Kaya bu sorularımıza çok geçmeden dobra dobra cevap verdi. Şahin Kaya’nın İlçem Gazetesi’ne özel röportajını yayınlıyoruz.

- Sayın Kaya, neden belediye başkanlığına adaysınız?

-Hizmetin yapıldığının en iyi hissedildiği yerdir belediye başkanlığı. Ben hem hizmet etmeyi çok seviyorum, hem de idealistim. Özlediğim yapılmayan şeylerin yapılmasıdır. Benim belediye başkanlığına karar vermem yeni bir olay değil. Hani çocuklara sorarlar ya büyüyünce ne olacaksın? Diye. İşte bende daha 9 yaşındayken karar verdim bu mesleği icra etmeye. Büyüyünce belediye başkanı olacağım dedim. Hedefime ulaşmak için birinci basamak olarak muhtarlığa aday oldum. Halkımız uygun gördüler ve Cumhuriyet Mahallesine muhtar seçtiler bizi. Sonra da belediye başkanlığı için adaylık kararımı uygulamaya geçirdim ve Allah nasip ederse ve Kartallılar uygun görürlerse onlara hizmet etmeye adayım.

-Nerelisiniz? Kendinizi anlatırmısınız?

-1973 Kartal doğumluyum. Aslen Erzincanlıyız. Evliyim ve 16 yaşında bir oğlum var. Öğrenim hayatıma ortaokul üçte iken İnşaatta çalışan babamın geçirdiği iş kazası sonucu ayağı kırılması ve uzun süre çalışamaz hale gelmesinden dolayı ara vermek zorunda kaldım. Biz üç kardeştik ve ailemizin en büyük çocuğu bendim. Orta halli bir aileydik, evi geçindirmek için okula ara verdim. İnşaatlarda amelelik yaptım. O zamanlar iş bulmak çok zordu, çoğu insan inşaatlarda çalışarak evini geçindirirdi. Değişik mesleklerde çalışarak bu günlere kadar geldik. Şu anda madeni yağ üreten bir firmanın, Anadolu yakası distribütörüyüm. Öğrenimine açık öğretimden devam etmekteyim. Seçimlerin kriteri sadece kartvizit olmamalı. İdarecilik vasfın yoksa diploma veya kartvizit neye yarar?

-Nasıl bir Kartal hayal ediyorsunuz?

-Yerel ideolojiden uzak, insanların din, dil, mezhep vs. ayrıştırılmadığı, hakların eşit paylaşıldığı, huzurlu ve doğayla iç içe gelişen bir Kartal hayal ediyorum.

-Neden DSP’den adaysınız?

-DSP’yi rahmetli Ecevit’ten dolayı seviyorum. Toplumun her kesiminin beğenisini kazanmış bir parti DSP. O yüzden DSP’den aday olmaya karar verdim.

-Adaylığınızı erken açıklamadınız mı? Diğer partilerin daha adayları piyasada yok üstelik!

-Hayır, erken açıklamadık. Nedenine gelince. Kısa zamanda halkın adayı ve ekibini tanıması mümkün olmuyor. Biz ekibimizi halkın seçtiklerini alarak hareket edeceğiz.

-Sizi destekleyen birileri var mı? Arkanızda kim var? Diye sormuştuk, açıklarmısınız.

-Allah’tan başka arkamızda kimse yok. Demokratik haklarımızı ve özgür irademizi kullanarak belediye başkanlığına adayım.

-Siyasi geçmişiniz var mı? Nasıl bir belediye başkanlığı düşünüyorsunuz.

- TDH Kartal ilçe teşkilatını biz kurduk Kartal’da. Mustafa Sarıgül, beğendiğim ve taktir ettiğim bir lider. Sadece o partide kısa bir siyasi hayatımız bulundu. Ondan önce her hangi bir parti de siyaset yapmadım. İnsanları din, dil, ırk, ayırmayan, tüm bireylerin beğenisini kazanmış bir belediye başkanlığı modeli düşünüyorum.

-Projeleriniz var mı?

-Çok güzel projelerim var Kartal için. Çözümü çok basit ama halk için önemli projeler. Şuan açıklamamız için çok erken olduğu kanaatindeyiz. Zamanı geldiğinde hepsini halkımızla paylaşacağız.

-Kartal’ın sorunlarını biliyor musunuz? Yönetecek kadronuz var mı?

-Kartal’ın sorunlarını ve çözümlerini iyi biliyoruz. Kendi içinde mahallelere göre sorunlar ve çözümleri değişiyor. Her bölgenin kendine göre problemleri var. 3 yıldır çalışıyoruz. Gerekli kadromuz hazır, günü geldiğinde açıklayacağız ve Kartal’ı hep birlikte yöneteceğiz.

-Kartal’da siyasi partileri nasıl görüyorsunuz?

-Siyasi partiler Kartal’a hizmet için varlar. Farklı pencerelerden baksalar da aslında hepsi Kartal’a hizmet için varlar. Siyasetin yapıcı, birleştirici, barışçı olmasından yanayım. Ben zaten hep yapıcı olmaktan yana oldum, kavgadan yana hiç olmadım.

-Sayın Şahin Kaya, Bize vakit ayırdığınız ve sorularımızı cevapladığınız için teşekkür ediyoruz.

-Asıl ben sizlere teşekkür ediyorum. İlçem gazetesi Kartal’a ayrı bir soluk, ayrı bir renk kattı. Haberlerinizle, düzgün çizginizle, dağıtım ağınızla ve farklı fikirleri hoş görü ortamında bir araya getirmenizle, gazeteniz yükselen bir değer.  Üstelik web siteniz sayesinde yerelde her gün neler oluyor? Yeni haberleri sizden takip ediyoruz. Kartal’da iyi bir kamuoyu oluşturuyorsunuz, biz de bunun farkındayız. Başarılarınızın daim olmasını diliyor, sizin vasıtanızla tüm Kartal halkına sevgi, saygı ve muhabbetlerimizi sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 20:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17