Kızılay Kartal Şubesi yeni başkanı Müjdat Keçeli ve yönetim kurulu basınla tanışma toplantısı tertiplediler.

Kızılay Kartal Şubesi yeni başkanı Müjdat Keçeli ve yönetim kurulu basınla tanışma toplantısı tertiplediler.

Kızılay Kartal Şubesine yeni atanan Dr. Müjdat Keçeli başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu gazetecilerle Köz Kanat Restaurant'ta bir araya geldi.

Kızılay Kartal Şubesi’ne yeni atanan Diş hekimi Müjdat Keçeli başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu gazetecilerle bir araya geldi. Sabah kahvaltısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kızılay Kartal Şubesi’nin yeni yönetimi, hedeflerinin büyük olduğunu vurguladılar.

YENİ BAŞKAN, YENİ YÖNETİM
Türk Kızılayı Kartal Şubesi’ne bağlı olarak çalışan, bitme noktasına getirilen ve Türkiye’nin en büyük hastanesi’nin Genel Merkez’e devri sırasında, eski yönetim görevinden istifa ettirilmişti. Bir süre Kayyum tarafından yönetilen Türk Kızılay’ı Kartal Şubesi’nin yeni yönetimi atandı. 7 yıldır Cevizli Şubesi’nde görev yapan Başkan Müjdat Keçeli, Kartal Şubesine başkan olarak atanırken, beraberinde çalışma arkadaşları Fikret Polat Başkan Yardımcılığına, Sekreterliğe Muammer Ayyıldız, Yardımcılığına M. Fuat Dayırlarlı, Muhasipliğe Mehmet Salış, Veznedarlığa Zeki Karaismailoğlu getirildi. Yine Cevizli Şubesi’nde görev yapan Ünsal Kıraç, İbrahim Elmas, Yusuf Akbulut Yönetim Kurulu üyeliklerine getirilirken, Faruk Şahin’de yeni yönetime dahil edildi. İstifa eden Yönetim Kurulu’ndan sadece AK Parti Belediye Meclis Üyesi Metin Bektaş’ın yer aldığı yeni Yönetim Kurulu, Köz Kanat Restaurant’ta gazetecilerle bir araya geldiler.

 
CEVİZLİ ŞUBESİ KAPANDI

7 yıl boyunca Cevizli Türk Kızılayı’nda zor şartlar altında görev yaptıklarını dile getiren Başkan Dr. Müjdat Keçeli, daha önce muhtarlık iken, şimdi Belediye olduklarını söyledi. Hedeflerinin büyük olduğunu ve Kartal halkına hizmetkar olarak atandıklarını vurgulayan Keçeli, “Kartal’da bulunan Türk Kızılayı’nın birimlerinin patronu benim. Biz 7 yıl boyunca Yönetim Kurulu Üyelerimizin özverili ve fedakarlıkları sonucunda Cevizli Şubesi’ni ayakta tuttuk. Kendi cebimizden kiralarını ödedik. Kartal Türk Kızılayı’nda şimdiye kadar 4 yönetimi eskittik. Buraya atanmamızın ardından, Cevizli Şubesi’ne talipli çıkmadığı için kapatmak zorunda kaldık”dedi.

 
HASTANE İÇİN KIVILCIM ATILDI
Kartal Türk Kızılayı’na ait hastanenin Genel Merkez tarafından işletilmesinin kendi açılarından bir sakıncası olmadığını kaydeden Keçeli, “Biz şube olarak Hastanenin yeniden bize geçmesi için kıvılcımı başlattık. Hastanenin devri ile birlikte yetkilerimiz azalmasına rağmen biz yolumuza bakıyoruz. Hedeflerimiz arasında Türk Kızılayı’na ait yaşlılar bakım evi ve Kreş açmak bulunuyor”dedi. Türk Kızılayı’na ait bir lisenin de bulunduğu, Kartal’da görev aldığı eski yönetim kurulunun istifası ile ilgili bir takım spekülasyonların ortaya atıldığını belirten Metin Bektaş ise, ortaya atılan bu söylentilerin yanlış olduğunu belirtti.
 
 
BELEDİYE 3 YILDA HİZMET VEREMEZKEN, KARTAL KIZILAY ÇOK SAYIDA ESER KAZANDIRMIŞTIR!
Türk Kızılayında 3 yıldır görev aldığını belirten Bektaş, “Burada görev alan her yönetimin bir eseri vardır. Kartal Belediyesi üç yıldır bir hizmet veremezken, Türk Kızılayı Kartal’a çok sayıda eser kazandırmıştır. Söz konusu hastanenin başlangıcından bu yana kadar 4 kez yönetimimiz teftişe girmiş ve tamamından yüzünün akıyla çıkmıştır. Bu raporların tamamı gerek Kartal’da gerekse Türk Kızılayı Genel Merkezi’nde mevcuttur. Genel Merkezin aldığı bir kararla, aralarında Kartal, Konya ve Kayseri’de bulunan hastanelerin Sağlık İşleri Dairesi çatısı altında toplanması kararlaştırılmıştır. Biz eski yönetim olarak Türkiye’nin en büyük Kızılaya ait hastanesini Kartal’a kazandırdık. Ben ve diğer arkadaşlarımın hastanenin Genel Merkeze bağlanmasına karşı çıktığımız yolundaki haberler doğruyu yansıtmamakta ve kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir.
 
 
YÖNETİM OLARAK MAAŞ BİLE ALMIYORUZ!
Biz hastanenin Genel Merkeze bağlanacağını başından beri biliyorduk. Mahkeme bile kadıya mülk olarak kalmamıştır”dedi. Türk Kızılayının 1868 yılından bu yana hizmet verdiğini ve son 10 yıldır da bu insani hizmetlerinin yurt dışına taştığını dile getiren Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Kıraç ise, “Türk Kızılayı olarak afet yaşayan tüm ülkelere anında yardımda bulunduk, Ülke insanımızın yardımseverliğini kuruluşumuz sayesinde dünyaya gösterdik. Cevizli şubesinde çok zor şartlar altında yürüttüğümüz hizmetleri Kartal’da daha iyi şartlarda yürüteceğiz. Biz Kartal halkının hizmetkarlığına soyunduk ve yönetim olarak maaş bile almıyoruz.” dedi.

ÜNSAL KIRAÇ KARTAL'A DÖNÜYORUM SİNYALİ Mİ VERDİ? 

Konuşmasına devam eden Kartal eski belediye başkan yardımcısı ve şuan ki Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı  Ünsal KIRAÇ "Burada ki sevdamız Kartal sevdası. Bugün Kartal’a Kızılay sahasında hizmet vermeye çalışıp, yarın başka sahada hizmet vermeye devam edeceğiz. Bizim özellikle vurgulamak istediğimiz husus Kartal insanını gerçekten insana yakışır vaziyette aşkla şevkle hizmeti ayağına götürebilmektir. Bunu üzerimize düşen her platformda yapmaya gayret edeceğiz. Burada sizlerin desteğini özellikle istiyoruz. Çünkü yapılan hizmetler eğer takdir görmezse yapıldığı alandan göç eder. Sizler de fikir, zikir, anlayış ne olursa olsun yeri geldiği zaman yiğide hakkını teslim etmelisiniz.  Burada Sayın Başkanıma, yönetimime ve katılımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizlerin buradaki başlıca amacı hizmettir. Bunun bugünkü adı Kartal Kızılay’ı bünyesindedir, yarın ki adı bir başka platformda bir başka şekilde olabilir. Onun için biz hizmet eri, hizmet erbabı, hizmet kervanı Kartal Halkı’nın hizmetkârlarıyız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

9 AY SONRA KONGRE VAR!
Yeni yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun AK Parti kökenli isimlerden oluşmasına yönelik bir soru üzerine Şube Başkanı Dr. Keçeli “Eldeki mevcut buydu. 9 ay sonra gerçekleştireceğimiz kongrede yeni isimlere yer verebiliriz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2012, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17