" />

Hacı Hakkı Ekşi Camii Ümraniye'de Hizmete Açıldı

Hacı Hakkı Ekşi Camii Ümraniye'de Hizmete Açıldı

Ümraniye Belediyesi tarafından arası tahsis edilen Hacı Hakkı Ekşi Camii, Kuran Kursu, Kütüphane ve Personel Lojmanlarının açılışı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz ve Başkan Hasan Can’ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Ümraniye Belediyesi’nin arsasını tahsis ettiği ve yapımı tamamlanan Hacı Hakkı Ekşi Cami, Kuran Kursu, Kütüphane ve Personel Lojmanları, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, Ümraniye Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk Oran, Kültür Eski Bakanı İsmail Kahraman, camiinin yapımını karşılayan Hacı hakkı Ekşi ve ailesi, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘ÜMRANİYELİLERE HAYIRLI OLSUN’

Açılış töreninde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, arasını bağışladıkları Hacı Hakkı Ekşi Cami, Kuran Kursu, Kütüphane ve Personel Lojmanları’nın hizmete giriyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Ekşi ailesine teşekkür eden Başkan Hasan Can, caminin mimari ve estetiğinin yanı sıra, sosyal donatıları ile de örnek bir yapı olduğuna dikkat çekti. Başkan Hasan Can, konuşmasında aynı bölgede bir başka camiinin yapılacağı müjdesini de verdi.

Törenin sonunda, camiinin yapımını üstlenen Hacı Hakkı Ekşi’ye teşekkür plaketini Kültür Eski Bakanı İsmail Kahraman verdi.  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz da, Başkan Hasan Can’a katkıları nedeniyle bir plaket takdim etti. Konuklar, açılışın ardından Hacı Hakkı Ekşi Camii’nde cuma namazı kıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2012, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17