Orhan İspek En çevreci ve doğa dostu meclis üyesi

Gazetemizin 13 Şubat 2012 Pazartesi günü...

Orhan İspek En çevreci ve doğa dostu meclis üyesi

Gazetemizin 13 Şubat 2012 Pazartesi günü "Kartal'da ağaç katliamı" başlığı ile duyurduğu haber ağaç katliamını önlemişti.

KAFAYI AĞAÇLARDAN KURTULMAKLA BOZMUŞLAR!

Arsayı, yaşları 150 yılı bulan ağaçlardan arındırıp betona dönüştürmeye niyet edenler boş durmadılar. Formül olarakta taşınabilir raporu alarak ağaçları yerinden söküp başka yere naklederek kurtulmakta aradılar.

ORHAN İSPEKTER MÜSAADE ETMEMİŞTİ

İnşaat için ilk müracaat bu arsayla ilgili 16.02.2010 tarihinde yapılıyor,  o dönem Başkan Yardımcısı olan Orhan İspekter ise "olumsuzdur" diyerek müsaade etmemişti.

HASTA ANNESİ KADAR O AĞAÇLARI DÜŞÜNDÜ

Ağaçların nakledilmesi için rapor alındığı ve ağaçların söküleceği haberi bize ulaşınca Orhan İspekter'i telefonla aradık. Hastanede annesinin yanında bulunduğunu belirten İspekter'in, ağaçların kurtulması için göstermiş olduğu üstün gayreti bizlerden tam not aldı. İspekter "ya ağaç kesmişsiniz veya öldürmüşsünüz yada insan böyle bir şeye göz yummak cinayettir. "dedi.

İŞTE ŞUBAT'TA DUYURDUĞUMUIZ HABER;

Gazetemize gelen ağaç katliamı yapılıyor ihbarları doğrultusunda olay yerine intikal ettik.

ZABITA YETİŞMESE AĞAÇLAR KATLEDİLECEKTİ!

Kartal Karlıktepe Mahallesi Zeytinlik Caddesinde 12 Numarada yaşları 100' ün üzerinde olduğu tahmin edilen ağaç katliamı yaşanacakken zabıtanın müdehalesiyle durdurulduğunu gördük. Kesilen ağaçların arabaya yüklenirken gördük.

KARTAL BELEDİYESİ'NİN BİLGİSİYLE Mİ KESİLDİ?

Ağaç kestirmeye azm eden müteahhit'in inşaat ruhsatı aldığı ve buraya inşaat dikmek için ağaçları kestirme kararı aldığını öğrendik. Zabıtanın gerekli işlemi yaptığı ve park ve bahçeler müdürlüğüne havale ettiği belirtiliyor.

NEDEN VE KİM İZİN VERDİ?

Kartal Belediyesi bilgi edinmeye ağaçların kesimine kimin izin verdiğini ve neye dayanarak izin verildiğini, karşılığında ney talep edildiğini sorduk. Gelecek cevabı ve ağaçların kesilip kesilmediğini siz okurlarımıza bildireceğiz.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2012, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17