Peşkeş 2 mi? 3 dönüm arazi 700 liraya kiraya verilmesi hayretle karşılandı.

Gazetemizin "KAÇAK CAFE! KAÇAK OTO YIKAMA! KAÇAK...

Peşkeş 2 mi? 3 dönüm arazi 700 liraya kiraya verilmesi hayretle karşılandı.

Gazetemizin "KAÇAK CAFE! KAÇAK OTO YIKAMA! KAÇAK SU!" başlığıyla duyurdu haberden sonra ikinci sıkandal da yeni yaşandı.

Kartal Belediyesi Vergi Dairesi’nin hemen yanında bulunan ve paha biçilemeyen  arsasını 700 Liraya’ya kiraya verdi.

Önceden bize duyumu gelen, Hakimiyet gazetesinin "AHBABA PEŞKEŞ" başlığıyla duyurduğu habere göre; Sahibi olduğu arsalarını borç ödeme bahanesiyle satışa çıkaran, ancak arazilerin satılmasına rağmen elde edilen gelirlerle borçların da ödenmesi yerine,” har vurulup harman savrulduğu” Kartal Belediyesi’nde yeni bir peşkeş olayı daha yaşandı. Üç yılda toplam 44 milyon TL (Trilyon) bütçesinde açık vererek, batma noktasına gelen ve haciz üstüne hacizin geldiği Kartal Belediyesi, zor günler geçirirken arazilerini ise tek tek yandaşlarına peş keş çekiyor.

AHBAB ÇAVUŞ İLİŞKİSİ

Kartal Belediyesi’nde işlerin ahbap çavuş ilişkileriyle yürüdüğü bir kez daha ortaya çıktı. Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan E-5 Karayolu üzerinde Vergi Dairesinin hemen yanında bulunan  arazisini aylık 700 TL gibi komik bir rakama kiraya verdi. İhaleye çıkartılmayan ve sadece encümen kararıyla, Belediye Başkan Yardımcılarından Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Turgut Mermertaş’ın yakın arkadaşı ve dernek üyesi Hüseyin Cebeci’ye 700 TL’ye aylık kiraya verilen araziye paha biçilemiyor.

DEĞERİ EN AZ AYLIK  5 BİN TL

Emlak uzmanları, bölgenin konumu nedeniyle arsanın en az aylık kirasının 5 bin TL olduğunu belirtmelerine rağmen, kiracı Hürriyet Mahallesi eski Muhtarı Hüseyin Cebeci’nin yanısıra üç kişinin de göstermelik olarak yan teklif verdiği iddia ediliyor. Encümen’in yapılacağı gün dosyasına konulan tekliflerin 510-520 ve aylık 530 Lira olması dikkat çekerken, arsayı kiralayan eski Muhtar Cebeci, arsa üzerine büfe ve çay bahçesi yapıyor.

BOMBAYI KUCAĞIMIZDA BULDUK

Encümen üyelerinden Taner Özdemir, 700 liraya kiraya verilen arsa ile ilgili olarak, çok ucuz ama Belediye Başkanının onayıyla dosya encümene geldi. Aslında encümen üyesi olarak gidip arsa üzerinde inceleme yapmamız ve gerçek değerini ortaya çıkarmamız gerekiyordu. Ancak biz seçildikten sonra ilk girdiğimiz Encümen toplantısında, dosya önümüze geldiği için araştırma fırsatı bulamadan kiralamak zorunda kaldık. Aslında gerçek rakam 700 lira değil, daha ucuzdu. Benim ısrarlarım sonucunda yüzde 30 daha artırılarak, kira bedeli aylık 700 liraya çıkarıldı”dedi. Arkadaşına “kıyak” yapmakla suçlanan Belediye Başkan Yardımcısı Turgut  Mermertaş’a ise ulaşımaladı.

İnşaatına başlanan büfe pek yakında hizmetinizde!

 

Bir türlü cevabını alamadığımız otopark haberimiz;

17 gün önce yayınladığımız haberde "Kartal Belediyespor oto Parkı" ile ilgili sorular sorup, cevabını Kartal Belediye Başkanından bekledik. Her zaman ki gibi cevap gelmedi maalesef.

Bizde Belediyespor'un başında bulunan Dr. Turgut Mermertaş'a soruyor ve cevabını bekliyoruz. Kamuoyunu en doğru şekilde gelir-gider belgeleriyle aydınlatırsa Kartallılar adına memnuniyet duyacağız.

İşte O haberimiz;

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz göreve geldikten bir süre sonra Kartal'da ki bazı bahçeleri yıktı ve kapattı.

Bu bahçelerin Ak Parti zamanında peşkeş çekildiğini mi bahane etti bilinmez ama parti tabanı ve halk arasında kendi belediye başkanlığı döneminde kimseye peşkeş çekilmeyecek sevinci yaşattı.

TARİHİ HATA OLAN KARAR YILDIRIM BOSNA SPOR!

Belediye başkanımız yine göreve geldikten kısa bir süre sonra, Kartalspor'dan yana sıkıntılar yaşayınca "Bizde Belediyespor'u kurarız!" diyerek, Yıldırım Bosna Spor'u satın aldı. Bunun için büyük paraların harcandığı söylemi kamuoyunun gündemini çok meşkul etse de, kaça alındığı belirli kesimlerce bilinmesine rağmen, resmi ağızlardan bir türlü öğrenilemedi. Takımın ismi Kartal Belediyespor olarak değiştirildi ve küme üstüne küme düştü. Takımı döndürmekte Kartal'ın bütçesine düştü! Birde Kartalspor belediyenin sırtına kalınca oldu iki takımımız!

SOL'CU VE SAĞ'CI DÜRÜST SİYASETÇİLERDEN İHBARLAR GELDİ GAZETEMİZE!

Haksızlıkların üzerine cesurca giden gazetemize "bu otopark'ı basın neden görmüyor! Burayı neden haber yapmıyorsunuz?" gibi şikayetler çok gelince araştırdık. Soğanlık Orta Mahalle, Atatürk Caddesi arkasında bulunan bahçe sonradan Kartal Belediyesi tarafından otopark'a çevirildi ve Gelirlerinin de Kartal Belediyespor'a verilmesine karar verildi.


KARTAL BELEDİYESPOR, SÖZLEŞMESİZ KUYU SUYU KULLANMAKTAN CEZA ALACAK!

Otoparkın içinde bulunan 100 metrekare alanda ki oto yıkama'da İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon Dairesi Genel Müdürlüğü) personelinin mıntıka kontrol için çalışırken tespit ettiği Kaçak su (Doğal Kuyu) kullanıldığı 21 Mart 2012 günü tespit edilmiş ve kaçaksu ve usulsüz su kullanma tutanağı tutulmuş.

KARTAL OTO PAZARINI RUHSATSIZ DİYE MÜHÜRLEYEN ALTINOK ÖZ'DEN CEVAP BEKLEYEN SORULAR;

Kartal Belediyespor oto Parkında bulunan Oto Yıkamanın ruhsatı var mı?

Yine aynı alanda bulunan çadır içindeki Cafe'nin ruhsatı var mı?

Sigortasız eleman çalıştırıldığı ve davalık olunduğundan bilginiz var mı?

60'a yakın abonesi olunduğu ve fazlasının yapılmasına müsaade edilmediğini biliyormusunuz?

Oradan gelen gelirin 20 bin liranın üzerinde olduğu kabaca hesaplanmakta bunun 1500 lirası mı Kartal Belediyespor'a gitmekte? Geri kalanlar nereye gitmekte?

Başkan yardımcınız Turgut Mermertaş'ın bunlardan haberi var mı?

Meydanda yapılan Karadeniz günlerinde belediyenin giderleri ne kadardır?

Kiraya verilen Karadeniz günlerinde ki işyerlerinin gelirleri yine Doğu Karadenizliler Derneğine mi gidiyor? Doğu Karadenizliler Derneği şimdiye kadar Karadenizlilere ne gibi faydası dokunmuş? (Bunu sayın Mermertaş'ta açıklayabilir) ayrıntılarını şeffaf belediyecilik adına kamuoyuna açıklarmısınız!

Madem borçlu belediye devir almıştınız, işçilerin maaşlarını ödeyemiyorsunuz, böyle gelirlerin belediyeye akması daha doğru olmazmıydı?

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2012, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17