Yabancıların İstanbul taarruzu!

 

Yabancıların İstanbul taarruzu!
 
 

 

 

Japonlar üs kuruyor, ikinci Azeri banka geliyor, Zurich sigorta satın alma kolluyor  

1 - İKİNCİ AZERİ BANKA GELİYOR
Azeri Beynelhalk Bank İstanbul'da şube açıyor. Texnikabank'ın ardından ikinci Azeri bankası Türkiye'ye gelirken Azeriler de İş Bankası'na izin verecek.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov, Azeri bankalarının Türkiye pazarını ilgi ve merakla izlediğini, Azerbaycan'daki Beynelhalk Bank'ın da İstanbul'da şube açmayı düşündüğünü söyledi. Bagirov, iki ülkenin bankacılık sektörünün karşılıklı aktif çalışmaları olduğunu belirterek Ziraat Bankası ile Yapı Kredi Bankası'nın Azerbaycan'da, Azerbaycan'dan Texnikabank'ın da İstanbul'da şube açtığını hatırlattı.

İŞ, İZİN ALACAK
“Şu anda çok büyük bir ilgi var ve bu ilgi yakın zamanda da pratik faaliyetlere dönüşecek. İş Bankası'nın da Azerbaycan'da şubesinin açılması söz konusu” diyen Bagirov, “Bizim uluslararası bankamız Beynelhalk Bank diyoruz, onun da ilgisi çok. Dünyanın çok sayılı şehirlerinde, şubeleri var. Azerbaycan, Beynelhalk Bank'ın İstanbul'da da şubelerini açmayı düşünüyor. İstanbul dünya finans merkezine dönüştükten sonra bu imkanlar daha da gelişecek. Azeri bankaları Türkiye pazarına ilgi ve merak gösteriyorlar, izliyorlar” dedi.

2 - JAPON BANKA, ÜSSÜNÜ İSTANBUL'A KURUYOR
Japon Mizuho Corporate Bank CEO'su Yasuhiro Sato, en kısa zamanda Türkiye'deki varlıklarını artırmayı istediklerini, bankacılık lisansı alma konusunda güçlü arzuları bulunduğunu, yerel bir finans kurumundan hisse alma fırsatını da düşündüklerini söyledi.

Türkiye'de temsilcilik açan Japonya merkezli Mizuho Corporate Bank CEO'su Yasuhiro Sato, en kısa zamanda Türkiye'deki varlıklarını artırmayı istediklerini, bankacılık lisansı alma konusunda güçlü arzuları bulunduğunu, yerel bir finans kurumundan hisse alma fırsatını da değerlendirebileceklerini söyledi. Mizuho Corporate Bank'in, Başbakanlık Yatırım Ajansı ile imzaladığı mutabakat zaptına ilişkin toplantıda soruları yanıtlayan Sato, “Başlangıcı bankacılık lisansı alarak yapmak istiyorduk ancak Türkiye'de otoritelerden lisans almak zaman alıyor. Bankacılık lisansı alma konusunda güçlü arzumuz var. Hatta Türkiye'de yerel bir finansal kurumdan bir miktar hisse alma fırsatı bulmamız durumunda bunu değerlendirmekten memnuniyet duyarız” dedi.

1 MİLYAR DOLAR FİNANSMAN
Sato, “Temsilcilik ofisi bir başlangıç. En kısa zamanda Türkiye finans sektöründeki varlığımızı artırmayı istiyoruz” dedi. İstanbul'un Mizuho için çok önemli bir merkez olacağını söyleyen Sato, “İstanbul ve Türkiye piyasasına giriş yaparak, Avrupa, Afrika ve Rusya'ya bakma fırsatını bulabileceğiz. Afrika piyasasına İstanbul üzerinden bakmak istiyoruz” dedi. Sato, proje finansmanı alanına ilgi gösterdiklerini ifade ederken, “Türkiye'de proje finansmanının büyük kısmı Türk Lirası'na dayalı. Bankacılık lisansı veya şubeye sahip olmamız durumunda, yerel odaklı proje finansmanı alanına kolayca katılım sağlama imkanı bulabiliriz. Temsilcilik ofisi, TL'ye dayalı işler için yeterli olmayacaktır” dedi. Toplantıda verilen bilgiye göre, Mizuho Corporate Bank'in Türkiye'ye sağladığı finansman miktarının 1 milyar doları aştığı ve artmasının amaçlandığı belirtildi.

DESTEK AJANSI DESTEKLİYOR
Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı da, Mizuho'nun Türkiye'de lisans almasını desteklediklerini söyledi.

3 - ZURİCH SİGORTA SATIN ALMA KOLLUYOR
Türkiye'de Zürih Sigorta adıyla faaliyet gösteren Zurich Insurance Group Asya-Pasifik ve Ortadoğu Bölge Başkanı Geoff Riddell, Türkiye'de uygun bir satın alma fırsatı gördüklerinde inceleyebileceklerini, şu anda stratejilerinin organik büyüme üzerine kurulduğunu söyledi. Riddell, “Uygun bir satın alma fırsatı görürsek, buna bakabiliriz. Bir aşamada, hayat sigortası pazarına da giriş yapabiliriz ancak şu anda önceliğimiz değil” dedi.

HİÇBİR ZAMAN GEÇ DEĞİL
Riddell “Kendimizi bir piyasaya giriş yapmaya ve bir varlık için aşırı fiyat ödemeye zorlamayacağız. Bir pazara giriş yapmak için hiçbir zaman geç değildir” diye konuştu. (habervaktim)

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2012, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17