" />

Dünya Çevre Günü’nde Sancaktepe'de yeni fidanlar dikildi.

Dünya Çevre Günü’nde Sancaktepe'de yeni fidanlar dikildi.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Sancaktepe’de düzenlenen etkinlikte yeni fidanlar toprakla buluştu. Düzenlenen kutlamada konuşan Başkan Erdem, “Bizim kültürümüzde yaşayan her canlının aziz olduğu ve yaratıcının bir emaneti olduğu bilinmektedir” dedi.

Doğal çevrenin korunması amacı ile 1972 yılından bu yana Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor.  Çevreye olan duyarlılığı artırmak amaçlı ilan edilen günün önemine binaen ülkemiz,  5-11 Haziran tarihleri arasını Çevre Koruma Haftası olarak değerlendiriyor. Bu kapsamda Sancaktepe Belediyesi de çevre duyarlılığını artırmak amaçlı düzenlediği bir programda, çeşitli animasyonlar eşliğinde Paşaköy’deki ağaçlandırma alanında değişik türden fidanları kalabalık bir öğrenci ve halk katılımı ile toprakla buluşturdu.

Paşaköy Mesire Alanı’ndaki programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, doğal çevre kirlenmesinin bütün ülkelerin ortak sorunu olduğunu ve çevre kirlenmesi herkesin günlük yaşayışını etkileyen bir olay haline geldiğini söyledi. Başkan Erdem, “İnsan yaşadığı çevre ile ilişkisini düzgün planlayamaz ve kurgulayamazsa hem kendi yaşadığı çağı hem de kendinden sonraki çağları ve dönemleri kaybedecektir. Bizim kültürümüzde yaşayan her canlının aziz olduğu ve yaratıcının bir emaneti olduğu bilinmektedir” dedi. Erdem, toprak, hava ve suyun kirlenme oranın sanayi ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte arttığını, bu konuda önlem alınmadığı takdirde bir felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. Ülkelerin çevrenin korunmasında yapacağı birtakım önlemler olduğunu belirten Başkan Erdem, her bireyin de çevre kirlenmesinin önüne geçebilecek tedbirlere uyması gerektiğini söyledi.

Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise çevre haftası boyunca radyo ve televizyonda halka çevre kirlenmesi ile ilgili bilgiler verilerek bu konuda alınması gerekli önlemler anlatıldığını, gazete ve dergilerde doğal çevrenin korunmasına ilişkin yazılara yer verildiğini belirterek, Çevre Koruma Haftası’nda okullarda öğrencilere doğal çevrenin korunmasının öğretildiğini söyledi.  Özcan, çevre kirlenmesini,  “insanın doğaya verdiği zarar olarak”  tanımlayarak, “Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları koruyup çoğaltmak gerekir” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından öğrencilere ve halktan oluşan grup, Paşaköy’deki ağaçlandırma alanı olarak ayrılan bölgeye çam ve servi ağaçlarının dikimini yaptı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2012, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17