Pendik'te 10 ton atık topladılar, sinevizyonun sahibi oldular

‘Geri dönüşüm muhteşem oldu’

Pendik'te 10 ton atık topladılar, sinevizyonun sahibi oldular

‘Geri dönüşüm muhteşem oldu’

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Pendik’te oldukça anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen “Geri Dönüşüm Muhteşem Oldu” kampanyasının bu yılki finali, en çok atık toplayan okul olan Cemile Çopur İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle yapılırken, okula sinevizyon salonu kuruldu.

Kampanya, yeni eğitim döneminde sürpriz hediyelerle sürecek

Yaklaşık dört ay önce başlayan kampanya boyunca 10 ton atık toplayan Cemile Çopur İlköğretim Okulu’nda kurulan sinevizyon odasının açılışı, renkli etkinliklerle gerçekleştirildi. Özellikle jonglör ve atık ürünlerin kıyafetlerini giymiş olan animasyon ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü.

Okul Müdürü İzzet Çalışır’a plaketini veren Belediye Başkanı Kenan Şahin, çevre ve geri dönüşümün öneminden bahsederek, günümüz dünyasında kaynakların kontrolsüzce kullanıldığını ve çevre kirliliği sebebiyle pek çok canlının yok olduğunu ifade etti. Bu kampanya ile, hem bu sıkıntılara dikkat çekmek, hem de geri dönüşüm bilincini toplumda yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Şahin,  “Geri Dönüşüm Muhteşem Oldu” projesinin yeni eğitim-öğretim döneminde de sürpriz hediyelerle devam edeceğini ifade etti.

Hem sinema, hem de sunum odası

Tamamen Pendik Belediyesi tarafından, Cemile Çopur İlköğretim Okulu’nda kurulan sinevizyon odası 90 kişilik kapasiteye sahip. En son ses ve görüntü sistemlerinin bulunduğu sinevizyon odasında sunumların yanı sıra film de izlenebiliyor. Sinema salonunu aratmayan mekanda özel olarak görüntü ve sesi emen boya ve kaplamalar kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2012, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17