Sultanbeyli Teferrüç Mezarlığında yanlış kıble'ye cevap geldi.

Basında çıkan Sultanbeyli Teferrüç Mezarlığında...

Sultanbeyli Teferrüç Mezarlığında yanlış kıble'ye cevap geldi.

Basında çıkan Sultanbeyli Teferrüç Mezarlığında mezar yönlerinin yanlış olduığuna dair haberlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi yanıtladı.

Yapılan Açıklamada :

Sultanbeyli-Teferrüç Mezarlığı’nda, mezar yönlerinin yanlış olduğuna ilişkin olarak aşağıdaki Açıklama’nın Basın ve Kamuoyu ile paylaşılması gereği doğmuştur.

• Sultanbeyli/Teferrüç Mezarlığı, idari olarak sorumluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne geçmeden önce, orman vasfında bir yer konumunda iken, çevrede oturan vatandaşların gelişi güzel bir şekilde cenazelerini defnetmesi sonucu mezarlık halini almış bir yerdir.

• Söz konusu mezarlık 5216 sayılı yasayla, 2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü sorumluluğuna geçmiş olup, parselasyonu ve çevre düzenlemesi Kurumumuz tarafından yapılmamıştır.

• Teferrüç Mezarlığına 2007 yılından önce yapılan definler, yerel halk tarafından, hiç bir teknik inceleme ve araştırma yapılmadan gerçekleştirilmiştir.

• Bundan dolayı da 2007 yılına kadar, ilk defnedilen cenazenin yönü baz alınarak diğer cenazelerin de bu yön doğrultusunda defnedildikleri tahmin edilmektedir.

• 2007 yılında Teferrüç Mezarlığı’nın Mezarlıklar Müdürlüğü sorumluluğuna geçmesinden sonra da, geçmişteki mezarların kıble tayininin doğru olduğu kanaatiyle hareket edilmiştir.

• İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı tüm mezarlıklarda parselasyon işlemi yapılırken, kıble yönünün belirlenmesi teknik cihazlar ve Mühendislerden oluşan bir ekip eşliğinde, İstanbul için belirlenmiş olan, kıble yönü kuzeye göre 152 derece olacak şekilde yapılmaktadır.

• Bu sebeple de parselasyonu Müdürlüğümüzce yapılan mezarlıklarda böyle bir durum olası değildir.

Kamuoyunun ve Basınımızın bilgilerine saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17