İstanbul..." />

8. Türk Dünyası Güreş Turnuvası Sona Erdi

İstanbul...

8. Türk Dünyası Güreş Turnuvası Sona Erdi
banner46

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Ümraniye Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 8. Türk Dünyası Güreş Turnuvası sona erdi. Turnuvaya 10 ülkeden 150 sporcu katıldı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Ümraniye Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 8. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni sona erdi. Üsküdar Burhan Felek Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya Türkiye, Bulgaristan, Özbekistan, Azerbaycan, Ukrayna, Makedonya, Dağıstan, Tataristan, KKTC ve Nahçıvan’dan toplam 150 sporcu katıldı.

10 ÜLKEDEN 11 TAKIM YARIŞTI

Turnuvaya 11 ülkeden 52 hakem katılırken, 150 sporcudan oluşan 11 takım kıyasıya mücadele etti. Türkiye’nin Türkiye ve İstanbul olmak üzere iki takımla katıldığı turnuva Türkî cumhuriyetler arsındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının spora bir yansıması olması bakımından büyük önem taşıyordu. Turnuvaya yurt içi ve yurt dışından ilgi yoğun oldu.

Türkiye’nin birinci, İstanbul Karması’nın ikinci, Bulgaristan’ın üçüncü olduğu turnuvada kilolarında birinci olan güreşçiler şöyle:

42 kilo: Rıdvan Özbey – Türkiye
46 Kilo: Mikyay Salim – Bulgaristan
50 kilo: Bazarov Dostanbek Özbekistan
54 kilo: Sezgin Pişmişoğlu – İstanbul
58 Kilo: Mansurov Zakir – Özbekistan
63 Kilo: Volkan Asan – Türkiye
69 kilo: Mammadov Elçin – Azerbaycan
76 Kilo: Burak Şahin – İstanbul
85 Kilo: Mert Yiğit – İstanbul
100 kilo: Hakkı Aygün – Türkiye

Final müsabakalarından sonra, katılımcı ülkelerin sporcuları, antrenörleri ve yöneticileriyle birlikte, bir Boğaz turu düzenlendi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17