Ali Özcan, Oğuz Kaan Salıcı’yı ziyaret ederek kutladı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 13 Mayıs’ta gerçekleştirilen...

Ali Özcan, Oğuz Kaan Salıcı’yı ziyaret ederek kutladı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 13 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 34. Olağan İstanbul Kongresi’nde İl Başkan Adayı olarak yarışan Ali Özcan, aynı kongrede İl Başkanı seçilen Oğuz Kaan Salıcı’yı ziyaret ederek kutladı.

Öğle saatlerinde Şişhane’deki CHP İstanbul İl Merkezi’ne gelen Özcan, Salıcı ile makamında bir süre görüştü. İkili daha sonra konferans salonunda kameraların karşısına geçti.
13 Mayıs’taki 34. Olağan İstanbul İl Kongresi’ni demokratik bir ortamda, bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Ali Özcan, “Bu kongreden birçok partinin ders alması gerekir. Çünkü ilçe ve il kongrelerinde iki ya da üç adaylı seçimler gelecekte bize kazanç olarak döner. Tek listeyle yapılan seçimler partiye bir heyecan vermediği gibi sönük geçer. Sayın Kılıçdaroğlu, Genel Başkan olduktan sonra parti içi demokrasi ve demokratik açılımlar konusunda duruşu ve söylemiyle sadece parti kamuoyunda değil, Türkiye kamuoyunda heyecan yarattı” dedi.

Kongreye örgütün adayı olarak katıldığını kaydeden Özcan, “Çarşaf listede ısrar ettik, Sayın Salıcı da bu konuda aynı anlayışı gösterdi. Sayın Genel Başkanımıza her ikimiz de bu konudaki düşüncelerimizi aktardığımız zaman, ‘Sizleri rahatlatan, partimizi rahatlatan, bugüne kadar alışılmış olan değil, bir sosyal demokrat partiye yakışır, CHP’ye yakışır bir yöntemle yapın kongrenizi’ dedi. Seçim sonucunda Sayın Oğuz Kaan Salıcı seçimi kazandı ve İl Başkanı oldu” diye konuştu.

Ali Özcan’la kongre öncesinde sık sık görüştüklerini, kongrede ortayla çıkma ihtimali bulunan bütün sorunları konuştuklarını ve ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, “CHP’nin kültürü budur. Kazanan kaybeden olmaz, önemli olan CHP’nin başarısı için çalışmaktır. CHP’liler birbirinin dostudur, CHP’liler birbirlerinin yoldaşıdır. CHP’liler birbirlerini kıyasıya eleştirebilir ama asıl olan partinin başarısıdır. 13 Mayıs’ta gerçekleştirdiğimiz kongre 14 Mayıs gün doğumunda benim için bitmiştir, 13 Mayıs’taki tartışmalar da 13 Mayıs’ta kalmıştır” diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte Ali Özcan’ın birikimine ve deneyimine uygun bir görevle birlikte olmak istediklerini kaydeden Salıcı, “CHP’nin 2014’te başarılı olmasının temel koşulu parti içinde barışı sağlamaktır. Ben Sayın Ali Özcan’a kongre sürecinde, nezaket çerçevesinde göstermiş olduğu mücadeleci tavrı için çok teşekkür ediyorum.

Sayın Özcan’ın partimize emeği hepimizin malumudur. Ben de önümüzdeki günlerde bu emeğe, bu onura layık bir görevlendirme yapacağım, umarım kendisi de yine nezaket gösterir ve kabul eder” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2012, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17