İbrahim DOĞAN "Benim için parti purti ikinci planda gelir, esas olan halktır, halkın hakkıdır."

Kartal Belediye Meclisi olağan üstü...

İbrahim DOĞAN

Kartal Belediye Meclisi olağan üstü toplandı. Meclisi olağanüstü toplantıya çağıran belediye başkanı her zaman ki gibi meclise katılmadı.

CHP’li meclis üyesi Orhan İspekter ile İbrahim Doğan planlara ret oyu kullandı. Ak Partilii 5 meclis üyesinin de oturuma katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, planlar, 15’e karşı 13 oyla meclisten geçti.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLURLAR

Söz alan CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi (her zaman her koşulda dimdik duran) İbrahim Doğan “Bu planların anası yasalara aykırıdır” Yapılan sunumun ardından, CHP’li İbrahim Doğan planlarla ilgili önemli eleştirilerde bulundu. Doğan planların halkçı bir plan olmadığını, büyük bölümünün yasalara ve imar kanununa aykırı olduğunu, bu planların hayata geçmesi durumunda bir çok vatandaşın mağdur olacağını söyledi.

BENİM İÇİN ESAS OLAN HALKTIR

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü “Bu 1000’lik planın anası kanunlara yasalara aykırıdır, onun için bizde anasına bak danasını al derler.  2005 yılında çıkarılan 1/5000’lik plan mahkemelerde ret edildi. Bu planın özü  yasalara aykırıdır, davası da sürüyor. Belediye meclisleri yasaların üzerinde karar alamaz” dedi.
Koç Taş’ın yanındaki 70 parsel arsayla ilgili de görüşlerini açıklayan Doğan “bu planın içerisinde, İBB Planlama Müdürlüğü diyor ki burası DOP olması nedeniyle hastane, gezi alın park vs yapabilirsiniz, başka türlü imara açamazsınız, diyor ama İBB bunu meclisten geçiriyor” Benim için esas olan halktır

KOMŞUMA, VATANDAŞA NE DİYECEĞİM?

Doğan doğacak mağduriyetlerle ilgili ise şunları söyledi “Vatandaşın binası var 1971 -72 de iskan almış 120 metre kareden 8 daire 2 dükkan var, bunu dört daireye düşürüyorsunuz üstelik 120 metre kare de değil 90 metre kare, bu durumda ben komşuma ne diyeceğim.. 10 dairenin olduğu bina 6 daireye düşüyor, ben bu vatandaşa ne diyeceğim. Ben yarın minibüs yolu üzerinde ki insanlara ne diyeceğim. Fahri Korutürk caddesinde yol genişletildiği için burada bulunan  imarlı iskanlı binaların bir kısmı yol’da kaldığı için bir çok insan mağdur oluyor. Bunun hesabını kim verecek”

BENİM İÇİN PARTİ PURTİ İKİNCİ SIRADA GELİR, ESAS OLAN HALKTIR, HALKIN HAKKIDIR

1/5000 ölçekli planların yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Doğan “Adam gelmiş bu devlete inanmış güvenmiş kendisine bir daire almış, şimdi sen vatandaşın bu dairesini elinden alıyorsun.  Bu planlara bu şekilde evet demek bana zul geliyor, kusura bakmayın.  Ben komşumun yanına giderken rahat gitmeliyim, onun hakkının gasp edildiği bir imzayı ben atamam. Benim için parti purti ikinci planda gelir, esas olan halktır, halkın hakkıdır. Dinimizde bile söylüyor, Kul hakkıyla karşıma gelme”

KİŞİYE ÖZEL PLAN HAKSIZLIKTIR

Hiçbir yerin yıkılmasını istemediklerini ifade eden Doğan “Biz bir yerin yıkılmasını istemiyoruz, zaman zaman arkadaşlarımız diyor ki Titanic otel yıkılsın mı? Hayır bunun çaresi vardır. İmar Kanunu diyor ki, bodrum katlarını yola yanaştıramazsınız, o vatandaş bodrum katını yanaştırmış kapat,  zaten defalarca AKP döneminde tadilatlar yaptılar 2-3 kat daha çıktılar. Arkadaşlar birazda mantıklı olmak lazım. Kişiye özel plan olmaz haksızlık olur o zaman aynı  şeyi her kese yapmak lazım..

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2012, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17