Aziz Yıldırım ve Tüm tanıklara tahliye

Futbolda şike ve teşvik primi iddialarına ilişkin 3 Temmuz 2011'de başlayan...

Aziz Yıldırım ve Tüm tanıklara tahliye

Futbolda şike ve teşvik primi iddialarına ilişkin 3 Temmuz 2011'de başlayan süreçte sona gelindi. Davaya bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında kararını verdi.

Cuma günü tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, davaya ilişkin son kararını açıkladı.

1 yıldır süren Şike Soruşturması'nın 23. duruşmasında yargılanan 4 tutuklu sanık tahliye edildi.

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan 22. duruşmada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dahil 4'ü tutuklu 93 sanık hakkındaki nihai kararın Pazartesi yapılacak mahkeme açıklanacağı belirtilmişti. Mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan İlhan Ekşioğlu'nun tahliyesine karar verdi.

TÜM SANIKLARA TAHLİYE

- Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Futbolda şike'' davası kapsamında, tutuklu sanıklar Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı'nın tahliyesine karar verdi.

- Şike davasında Olgun Peker örgüt kurmak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

- 'Futbolda şike' davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, bazı sanıklara şikeden ceza verdiklerini söyledi. Ekinci, "Bazıları hakkında eski yasayı lehe bulduk." dedi.

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 'şike ve teşvik' suçundan 3 yıl 9 ay, 'örgüt kurmak'tan 2 yıl 6 ay hapis cezasına olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

- Aziz Yıldırım, Fenerbahçe-Karabük, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe- Sivasspor, Eskişehir-Trabzon ve Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarından dolayı şike ile cezalandırıldı. Yıldırım'a toplamda 1 milyon 312 bin lira para cezası verildi.

- Aziz Yıldırım örgüt kurup yönetmek ve şike cezasından toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

- Şike davasında Bülent Uygun teşvikten 11 ay 7 gün hapis ve 125 bin lira para cezasına çarptırıldı. Emenike'nin dosyası ise ifadesi alınamadığı için ayrıldı. Göksel Gümüşdağ beraat ederken, Gökçek Wederson Trabzonspor- Bursaspor maçından dolayı 5 ay hapis cezası aldı.

AZİZ YILDIRIM'A VERİLEN CEZALAR

Aziz Yıldırım örgüt kurmak suçundan 2 yıl 6 hapis cezası aldı

Aziz Yıldırım şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon tl para cezası

Aziz Yıldırım'ın 6222 sayılı yasadan önceki eylemlerine ise beraat kararı verildi

Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay

Aziz Yıldırım toplam 6 yıl 3 ay ceza aldı.

AZİZ YILDIRIM'IN SUÇLU BULUNDUĞU MAÇLAR

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe-Karabük, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Sivas, Eskişehir-Trabzon, Fenerbahçe-İBB maçlarından şike ve teşvikten suçlu bulundu.

AZİZ YILDIRIM TEKRAR CEZAEVİNE GİREBİLİR

Aziz Yıldırım hakkında verilen hapis cezası Yargıtay tarafından onanırsa, Yıldırım geri kalan 3 yılı hapis yatacak. Yani bundan sonraki kader mekanı Yargıtay olacak.

Yıldırım ayrıca 1 milyon 312 bin TL  para cezasına çarptırıldı. Aziz Yıldırım tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

DİĞER YÖNETİCİLERE VERİLEN CEZALAR

Şekip Mosturoğlu, şikeye teşebbüsten 1 yıl 10 ay, örgüt üyeliğinden 1 yıl 3 ay ceza aldı ancak cezası ertelendi...

Mecnun Otyakmaz şikeden 1 yıl 6 ay ceza aldı.

Göksel Gümüşdağ beraat etti...

Serdal Adalı 1 yıl 3 ay ceza aldı.

Sadri Şener ve Nevzat Şakar beraat etti...

Futbolcu İbrahim Akın 1 yıl 6 ay ceza aldı.

Gökçek Vederson teşvikten 5 ay ceza aldı.

Ali Yıldırım ve Ali Kıratlı'ya şikeden 1 yıl 1 ay ceza verildi.

Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk ve Serkan Acar beraat etti..

Bülent Uygun teşvikten 11 ay ceza aldı.

Bülent İşcen teşvikten 2 yıl 4 ay ceza aldı.

Mehmet Yıldız 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Sami Dinç 2 yıl 2 ay ceza aldı.

Tamer Yelkovan şikeden 1 yıl 3 ay... Yelkovan örgütten de 1 yıl 3 ay alırken, bu ceza ertelendi.

Tayfur Havutçu şikeden 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı...

Ümit Karan 7 ay hapis...

VEDERSON'A 5 AY HAPİS

Sanıklar arasında bulunan Bursasporlu Vederson'a Trabzonspor maçında teşvikten dolayı 5 ay hapis cezası verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un eski Başkanı Göksel Gümüşdağ beraat etti.

ESKİ YASA VE YENİ YASAYA GÖRE KARAR

'Futbolda şike' davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, bazı sanıklara şikeden ceza verdiklerini söyledi. Ekinci, "Bazıları hakkında eski yasayı lehe bulduk." dedi.

FENERBAHÇE TARAFTARININ TAHLİYE SEVİNCİ

Bu arada, adliye önünde çıkacak kararı bekleyen çok sayıda Fenerbahçe taraftarı da, kararın açıklanmasında sonra sevinç gösterileri yaptı.


İŞTE DAVANIN GEÇMİŞİ...

3 TEMMUZ 2011 GÖZALTI, 2 TEMMUZ 2012 KARAR !

Davada en dikkat çekici isim kuşkusuz Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Yıldırım 3 Temmuz 2011'de evinde gözaltına alındı.

Soruşturma derinleştikçe, gözaltı sayısı da yükseldi. Sekiz futbol kulübünden çok sayıda yönetici ve futbolcu soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Gözaltılar savcılık sorgularının ardından tutuklamalara dönüştü. Aziz Yıldırım da tutuklanan 33 kişi arasında yer aldı.

YILDIRIM'A 27 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Davanın ilk duruşması ise, 14 Şubat'ta gerçekleşti. Savcı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a 6 maçta şike,

3 maçta teşvik primi ve ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak-yönetmek suçlarından 3 yıl 10 ay 15 günden 27 yıl'a kadar hapis istedi.

Fenerbahçe yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mostoroğlu hakkında ise örgüt üyesi olmak ile şike ve teşvik primi suçlamalarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.

Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havuçcu için şike yaptığı iddiasıyla 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

93 SANIK HAKKINDA NİHAİ KARAR

Savcı davanın 1 numaralı sanığı olgun Peker'in silahlı suç örgütü kurmak suçundan cezalandırılmasını istedi. Cuma günü çıkan ara kararda tutuklu 4 sanığın tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti pazartesi günü 93 sanık hakkında nihai kararını verecek.

AZİZ YILDIRIM SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin davada son sözü sorulan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kararın herkesin yüz akı olmasını dileyerek, ''Baştan söylediğimi şimdi de söylüyorum. Darağacında olsak da son sözümüz Fenerbahçe'' dedi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, son sözü sorulan Aziz Yıldırım, ''Bugün burada hem bizler yargılanıyoruz hem de siz vereceğiniz karar nedeniyle tarih önünde yargılanacaksınız. İnşallah bu karar hepimizin yüz akı olur. TFF'nin oynattığı bütün maçların pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılıyor. Baştan söylediğimi şimdi de söylüyorum. Darağacında olsak da son sözümüz Fenerbahçe'' dedi.

''Mahkemenize güveniyoruz'' ifadesini de kullanan Yıldırım, beraatini ve tahliyesini istedi.

FENERBAHÇE TARAFTARI ADLİYE ÖNÜNDE

Fenerbahçe taraftarları, ''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın görüldüğü İstanbul Adliyesi önünde toplanmaya başladı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve bugünkü duruşmada kararın çıkması beklenen davanın görüldüğü Çağlayan'daki adliye önünde toplanmaya başlayan taraftarlar, ellerindeki Fenerbahçe bayraklarıyla ''Aziz Başkan'' sloganları atıyor.

Bu arada, adliye önünde ve çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve çok sayıda canlı yayın aracının bulunduğu gözlendi.

Öte yandan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı ile Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel adliyeye geldi.

AZİZ YILDIRIM ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Şike davası kapsamında tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, cezaevinden karar duruşmasının yapılacağı adliyeye götürülüyor. Davada 4’ü tutuklu 93 kişi yargılanıyor.

Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın bugün karar duruşması yapılacak. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 4’ü tutuklu 93 kişi yargılanıyor. Mahkeme, davayı bugün karara bağlayacak. Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım da karar duruşması için davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi’ne götürülüyor.

Davayı takip eden basın mensupları da Metris Cezaevi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren adeta kamp kurdu. Haber Ajansları ve televizyon kanalları canlı yayın araçlarını cezaevi önüne konuşlandırdı. (haber3)

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2012, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17