Temel Yaz "Kartal Belediyesi Deveye hendek atlatmış!"

Kartal Belediye Meclisi olağan üstü toplandı....

Temel Yaz

Kartal Belediye Meclisi olağan üstü toplandı. Meclisi olağanüstü toplantıya çağıran belediye başkanı her zaman ki gibi meclise katılmadı.

CHP’li meclis üyesi Orhan İspekter ile İbrahim Doğan planlara ret oyu kullandı. Ak Partilii 5 meclis üyesinin de oturuma katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, planlar, 15’e karşı 13 oyla meclisten geçti.

Bu zihniyet eline fırsat geldiği zaman planları nasıl katlettiğini!

Söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Temel Yaz, önemli mesajlar verdi “132 tane tadilatın yarısından çoğu yeşil alanların imara açılmasıdır, ve bunlar Kartal’ın normal imar planlarını katleden imar planlarıdır. Bunları, Mimarlar Odasında görev yapmış burada zamanında bizim yaptığımız imar planlarına karşı çıkanların içinde bulunduğu bir zihniyet, bu zihniyet eline fırsat geldiği zaman planları nasıl katlettiğini 132 tadil kararına baktığımız zaman tek tek aslında çıkabilir. Neredeyse  parklar yeşil alanlar hepsi imara açılmış.

Kartal Belediyesi Deveye hendek atlatmış!

Mevcut Kartal Belediyesi emlakçılık anlayışıyla beraber Kartal'da bulunan küçük parselleri kendi uhdesine geçirmek için türlü yollardan geçmiş, deveye hendek atlatmış kendine parsel oluşturmaya çalışmış. Tabi ki 100 milyon’un üzerinde borcu olan Kartal Belediyesi umut ediyorum ki doğru yollardan satışını yapar. Bunların vatandaşların lehine kullanılması gerekirken, Kartal Belediyesi bir şekilde onlarla ortak olmaya çalışmış ve parsel üretmiş daha sonrada bunları ben dışarıda duydum çok olumsuz dedikodularda var.

Burası siyasi rant alacağınız menfaaat sağlayacağınız yer değildir!

Bu parselleri bir şekilde pazarlama yöntemlerini yönetimin yaptığını, bazı arkadaşların bunun içerisinde olduğunu biz duyuyoruz ve üzülüyoruz. Biz bunun encümende bu satışların nasıl yapıldığını da ciddi bir şekilde takip edeceğiz..Bunların kime satıldığını, kimlere peşkeş çekilmeye çalışıldığını takip edeceğiz. Burası siyasi rant alacağınız menfaaat sağlayacağınız yer değildir, burası hizmet noktasıdır, bu meclis sandalyeleri hizmet için kullanılır. Böyle kişisel parsel bazında ilişkilerle taleplerle böyle getirirseniz, İmar Komisyonunu da böyle zor durumda bırakır 132 tane küçük alanları  konuta açtığınızı görmekteyiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2012, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17