Sancaktepe'de Spor'un Başkenti'ne yakışır "Spor Şöleni"

Sancaktepe'de Spor'un Başkenti'ne yakışır

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Spor Şöleni” 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul'a yakışan biçimde, coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Sancaktepe Belediyesi Spor Şöleni, Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail Erdem ve Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan’ın Sancaktepe Belediyesi Spor Okullarında eğitim gören 13 farklı farklı branşta sporcularıyla birlikte gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile 29 Haziran Cuma günü 19.00'da başladı.

Sancaktepe Belediyesi Sarıgazi Stadı’nda devam eden Spor Şöleni’nin sunumunu ünlü spor spikeri Emre Tilev yaptı. Stadı dolduran Sancaktepelilere unutulmaz bir yaz akşamı yaşatan Spor Şöleni'nin açılış konuşmasını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptı. Konuşmasına konukları selamlayarak başlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Sancaktepe Belediyesi olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar çok farklı hizmetler yaptık ama en önemli yatırım olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine sunacağımız katlılar olduğuna inandık. Çünkü istikbalde daha sağlıklı, ufku açık, paylaşmasını ve kaynaşmasını bilen, arkadaşlık duygusunu öğrenen gençlerin yetişmesi arzumuzdu.” dedi.  Bu arzusunu gerçekleştirme noktasında Belediye olarak Sancaktepe’ye yapılan hizmetlere değinen Başkanımız İsmail Erdem; “Futbolda, basketbolda, uzakdoğu sporlarında, güreşte, atletizmde, farklı 15 branşta yaklaşık 3254 öğrencimiz var. Belediyesporumuzun kulüp çatısı altında da 2000 lisansı sporcumuz var.”diyerek Sancaktepe Belediyesi’nin Türk sporunu katkısını ortaya koydu.

Spor altyapısı noktasında Sarıgazi Stadımızın yanında Hakan Şükür Stadı’nı gençlerin hizmetine açtıklarını belirten Başkan İsmail Erdem, Rıdvan Dilmen Spor Tesisi’ni de Sancaktepe’ye kazandırdıklarını dile getirdi. Eyüp Sultan Kapalı Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzu ile Veysel Karani & Akpınar Kapalı Spor Salonu ve Veysel Karani & Akpınar Olimpik Yüzme Havuzu'nu Sancaktepe'ye kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanımız İsmail Erdem; 25 Temmuz'da Yenidoğan Mahallesi'ne bir yüzme havuzu inşaatına başlanacağı müjdesini verdi. Yeni yüzme havuzu ile Sancaktepe ilçesi sınırları içinde üç tane olimpik ölçekli yüzme havuzunu Sancaktepelilerin hizmetine sunulacağını da sözlerine ekleyen İsmail Erdem, Sancaktepe'nin sporun merkezi olmasını istediklerini ve bu çerçevede tüm Sancaktepeli çocukların sportif faaliyetler yapacakları yeni spor alanlarını ilçeye kazandırmak adına yürütülen çalışmaları anlattı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in ardından kürsüye Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan çıktı. Sancaktepe Belediyesi’nin spor yatırımlarından övgü ile bahseden Feyzullah Özcan;  başta Belediye Başkanımız İsmail Erdem olmak üzere tüm belediye çalışanlarına yapılan hizmetler dolayısıyla teşekkür etti. Feyzullah Özcan Sancaktepe’de gurur duyulacak ve göğsümüzü kabartacak işlere imza atıldığını belirterek, bu ve benzeri etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.



Okçuluk, binicilik, masa tenisi, halk oyunları, futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tekvando, güreş, karate, wushu, Kickboks branşları olmak üzere on üç farklı branşta Sancaktepe Belediyesi bünyesinde sportif eğitim gören onlarca sporcunun katıldığı Spor Şöleni; sporcuların sergilediği bir birinden güzel sportif gösterilerle devam etti. Sancaktepe Belediyesi Okçuluk Kulübü’nün performansı ile başlayan gösteriler, uzakdoğu sporları öğrencilerinin nefes kesen performansı ile devam etti. Sancaktepe Belediyesi Futbol Okulu öğrencilerinin topla hünerlerini sergilediği Spor Şöleni’nde, Sancaktepe Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de izleyenlerden tam not aldı.

Sancaktepe Belediyesi sporcularının sergiledikleri performansların ardından Belediye Başkanımız İsmail Erdem ve Kaymakamımız Feyzullah Özcan on öğrenciye katılım belgesi ve plaket verdi. Spor Şöleni Sancaktepe Belediyesi’nin spor yatırımlarını anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Sancaktepe Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören öğrencilerin velileri de Sancaktepe için çalışmalarını azimle sürdüren Başkanımız İsmail Erdem’e çocukların sportif gelişimine verdiği destekten ötürü bir teşekkür plaketi sunarak Belediye’nin yürüttüğü çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sancaktepe Belediyesi Spor Şöleni sevilen sanatçı Orhan Ölmez’in birbirinden güzel şarkılarıyla devam etti. Orhan Ölmez’in şarkılarına eşlik eden Sancaktepeliler unutulmaz bir gün yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2012, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17