BU NASIL BASIN MÜDÜRÜ?

Geçmiş tarihte anlatılır Yahudiler Abdulhamit Han’a Osmanlının borçları ile ilgili para teklif etmişler. Abdulhamit Han’da o muhteşem...

BU NASIL BASIN MÜDÜRÜ?

Geçmiş tarihte anlatılır Yahudiler Abdulhamit Han’a Osmanlının borçları ile ilgili para teklif etmişler. Abdulhamit Han’da o muhteşem sözü söylemiştir; “BUGÜN PARA ALANLAR, YARIN EMİR ALIRLAR.”

 Gelelim konumuza Kartal Belediyesi Basın Müdürü Hüseyin KABACIOĞLU’na. Yıllardan beri sessiz kaldım, mizacıma ters olduğu için kimsenin ekmeğiyle oynamak istemedim, ama o oynadı yıllardır. O’nun adaletsizliğine ve adam ayrımcılığına sustum, sabrettim, ta ki gazetemizi ve yerel gazeteler hakkındaki o şaşırtan sözlerini sarf edene kadar.

Önceki belediye başkanı Arif DAĞLAR zamanında nerdeyse Mozambik’ten adam gelse gazetem var dese Hüseyin beyden ilan alırdı. Bedellerini ise Hüseyin bey belirlerdi. Nasıl? Neye göre? Belirlerdi bilinmez. Kendisi bir katagori oluşturmuş, ona göre ilan veriyordu.

Bizde Kartal da çıkan gazeteler olarak Arif Dağların İlçesindeki gazetelere nerdeyse düşman olduğunu zannederdik. İLÇEM gazetesi olarak en düşük ilan ücretini biz alırdık. Arif DAĞLAR görevi devrettikten sonra birebir konuşmamızda Hüseyin KABACIOĞLU “Allah var, Arif bey burada yok ama gazetelerin ilan bedellerine o hiç karışmazdı” dedi. Haydaaa! Ne işin var çayda. Basın müdürü’nün insiyatiflerin den dolayı Arif Bey’i yıllarca ilçesindeki basını sevmez bildik. Buyur buradan yak!

 Sayın KABACIOĞLU’nun Şahitlerin huzurunda sarf ettiği sözlere ne demeli “Manşetten Kartal Belediyesini vermiyorsunuz! Gazeteleriniz etkili değil! Okunurluğu yok! (burada ayırdığı kankileri haricindeki gazetelere giydiriyor) Gündem yaratmıyorsunuz! Mizanpajlarız iyi değil! Hep Sancaktepe Belediyesini manşetten veriyorsunuz!” Ve daha neler, neler. Demek ki, gündem oluşturmamız isteniyor bizden. Hüseyin bey ve kankileri hep böyle diyorlar!

 Olur Hüseyin bey, Üç kuruş ilan verdiniz de bizleri ve gazetelerimizi satın mı aldınız? Emredin yazalım!

Sayın Başkan ÖZ, birkaç kere konuşmak istedim, ertelediniz. Müdürünüz de sallıyor boyuna. Siz de birim müdürünüzle, aynı fikir demisiniz? bilelim. Benden günah gitti. Madem herkes sırasıyla sallıyor. Madem sallayanlar sizi temsil eden müdürünüz nezdiniz de daha kaliteli gazeteci olup, ödüllendiriliyor. Sallama sırası bana yaklaşıyor bilesiniz.

 Unutmamalı ki “Ağır Atın tekmesi pek olur.” Üç kuruş ilan verdiniz diye emredemezsiniz. Yerel basını satın alamazsınız.Yerel basın Hürdür, hür kalacak her zaman. Mizacımda vardır “pire için yorgan yakarım” dönüpte ardıma bile bakmam. Haksızlığa hiç susmadım, susmayacağımda…

Gazeteci arkadaşlar bu konuda yorumlarınızı da bekliyorum. Aynen yayınlayacağım, bilginize...

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2010, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17