MHP KARTAL’DAN ALTINORDU SPOR KLÜBÜ’NE ZİYARET

MHP KARTAL’DAN ALTINORDU SPOR KLÜBÜ’NE ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi Kartal İlçe Teşkilatı, Kartal Topselvi  de bulunan yüz yıllık Altınordu spor klübünü ziyaret etti.

 İlçe Başkanı H.Metin Özüpek ve yönetim kurulunu, Klüp başkanı Hüseyin Erkubilay ile hem klübün başkan yardımcısı hem de MHP Kartal ilçe teşkilatında muhasip olarak görev yapan Cihat Uygun karşıladılar. Klüp binası gezilip, başarı anıları olan kupalar ziyaretçilere gösterildikten sonra başkan odasına geçildi. Klüp Başkanı Erkubilay, Altınordu klübü hakkında bilgi verdikten sonra, parti olarak verebilecekleri her türlü desteğe açık olduklarını söyledi.

KARTALDA YÜZ YILLIK BİR SPOR KLÜBÜ OLDUĞUNDAN HALKIMIZIN HABERİ YOK.

 MHP İlçe başkanı Özüpek; “Yüz yıllık bir spor klübünü ziyaret etmek mutluluk vermiştir Ama bizi esas onurlandıran bu klübün Kartal ilçemiz sınırlarında olmasıdır. 1909 yılındaİttihat terakki tarafından kurulmasının yanında, Altınordu adını, yaptıkları ve görüşleri İle Türkçülüğü ve Türk milliyetçiliğini önemli ölçüde etkileyen, Türk Toplumbilimci, Yazar, şair ve siyasetçi Ziya Gökalp tarafından verilmesi de gurur verici bir olaydır. Fakat Kartal Halkımızın yüzde doksanı maalesef Altıordu klübünün Kartal’da  ve Türkiye’de kuruluşu yüz yılı geçmiş beş on klüp ten biri olduğunu bilmemektedir. Amacımız, bütün Kartal halkı ile el ele vererek, Altınordu Klübü’nü layık olduğu yere çıkarmak olmalıdır. Kartal MHP olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız.” Dedi.

  ALTINORDU SPOR KLÜBÜNÜN TARİHİ:

Kulüp tarihi : Altınordu İdman Yurdu, 1909 yılında Galatasaray’dan ayrılan öğretmen Aydınoğlu Raşit Bey ve arkadaşları tarafından Progres İnternational adı altında kurulmuştur. Renkleri kırmızı - laciverttir. Türk futbolunun ve sporunun kuruluşu ve gelişme aşamasında çok önemli kulüplerden biri olmuştur. 1914 yılında kulüp kongresinde alınan karar gereği adını Altınordu İdman Yurdu olarak değiştirmiştir. Kulübün yeni adı ünlü düşünür ve edebiyatçı Ziya Gökalp tarafından verilmiştir. Kulüp başkanlığına İttihad ve Terakki Fırkası’nın ileri gelenlerinden ve daha sonra şehit edilen Talat Paşa getirilmiştir.

ALTINORDU SPOR KULÜBÜ uzun yıllar 3 büyük kulübümüzün de mücadele ettiği İSTANBUL LİG inde başarıyla mücadele etmiş ve 2 ŞAMPİYONLUK yaşamıştır.Fenerbahçe spor kulübünün şu anda kullanmakta olduğu ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU stadı ALTINORDU SPOR KULÜBÜ ne aitken dönemin maliye vekili tarafından Fenerbahçe spor kulübüne, çıkartılan bir yasa ile devredilmiştir. Yasa da şöyle deniyordu ‘Aynı semtte kurulmuş olan ve faaliyet gösteren spor kulüplerinin sayısı birden fazlaysa, o semtte üye sayısı daha fazla olan kulüp faaliyetlerine devam eder.’Bu şekil de ALTINORDU SPOR kulübü ile FENERBAHÇE birleştirilmiştir. .Tarih sayfalarında tüm detaylar yer almaktadır.Futbol takımı şu anda 100.yılında İstanbul 2. Amatör Küme’de ŞAMPİYON olarak 1.AMATÖR kümeye çıkmıştır ve bu şekilde mücadelesini sürdürmektedir. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte eski cazibesini  yitiren ALTINORDU SPOR KULÜBÜ bir daha eski başarılarını tekrarlayamamış.1929 yılında BEDEN TERBİYESİ tarafından FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ ile birleştirilmiştir. Daha sonra 1949 yılında FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ n den ayrılarak İSTANBUL AMATÖR kümeye dâhil olmuştur. İSTANBUL AMATÖR KÜME ye dahil olduktan sonra çok başarılı yıllar geçiren ALTINORDU SPOR KULÜBÜ, 1988 yılında BOSTANCI da bulunan KULÜP binası, Cihat Uygun, Rıfkı Çolak, İhsan Sağlam, Muzaffer Koçak Ve Hasan Ören tarafından KULÜP satın alınarak KARTAL TOPSELVİ mahallesine getirilmiştir.

Haber:NECDET TÜRKÜZEL

 

    

                                                  

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2010, 06:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17