2 Camii Arası Meyhaneler "HAMAM SOKAK"

Geçtiğimiz günlerde ulusal bir gazetede...

2 Camii Arası Meyhaneler
banner46

Geçtiğimiz günlerde ulusal bir gazetede CHP hakkında bir rapor yayınlandı. Raporda “CHP'nin iktidara yürümesi için 1. Kürtlerle, 2. Varoşlarla, 3. Mütedeyyin Müslümanlarla barışması gerekir. Çünkü bu kesimler ağırlıklı olarak CHP'ye oy vermiyor. Üç kesime ilişkin siyaseti boş laf olmaktan çıkararak, güvenini kazanmalı bu kesimlere yönelik cesur projeler üretilmeli.” Deniliyordu.

OY ÇOKLUĞUYLA CHP, MEYHANELERE İZİN VERDİ

Gelelim İlçemiz Kartal’a. CHP’li Kartal Belediye Başkanı ve meclis üyeleri ilk göreve geldikleri birinci yılda meclisten oy çokluğuyla bir karar geçirdiler. Meyhanelerin İbadethanelere ve okullara olan mesafesini azalttılar. Ak Partili meclis üyeleri ne yaptılarsa bu kararı engelleyemediler. Sonuç ne oldu?  Hamam Sokak oldu meyhaneler sokağı. Hamam Sokağın gerçek esnafları imza topladılar bu olaya karşı çıktılar. Yaklaşık 150 nin üzerinde imza, ama meramlarını belediye başkanımıza anlatamadılar bir türlü, anlatamazlarda. Neden mi? Çünkü frekanslar uymuyor, fikirler uymuyor. Bir kısım “çağdaşlaşmanın yolu meyhanelerden, heykellerden geçiyor” diyor, diğer kısım “hayır efendim, bu tarz girişimlerle çağdaşlaşma olmaz, olsa olsa Kurtuluş Savaşında savaştığımız o yedi düvelin ahlakına girmiş oluruz!” diyor.

ORUÇ TUTANLARLA, KADEH TOKUŞTURANLAR!

Ne demişti o raporda “1. Kürtlerle, 2. Varoşlarla, 3. Mütedeyyin Müslümanlarla barışması gerekir” Allah aşkına halkın çoğunun ve esnafın imza toplayarak sokağımızda meyhane istemiyoruz dediği Hamam Sokak’ta barışma olur mu? Gelin siz karar verin. Ramazan geliyor önümüzde ki ayda. İnsanlar oruç tutacaklar ve sokağında” yarasın” diye kadeh tokuşturanlara mezeleri götürenlere bakacaklar. Sonra kalkıp ta oruç açacaklar. Bekle ki o vatandaşlar CHP’yi sevsinler bu durumlardan sonra.

KARTAL CHP GENEL MERKEZDEN UZAK MI?

Hatırlarsınız Belediyemiz Kartal oto pazarında kapısında “MESCİT” yazan, abdest almak için üç musluğu olan mescidi mühürlemişti. Bu haberi yayınladığımızda orası mescit değil diye haberi çürütmek için ellerinden geleni yapmışlardı. Sonradan diğer mescit konusu meclisin gündemine geldi ve bir meclis üyesi Altınok Öz’e sordu “Bir duyum aldık, Hasan Ali Yücel Merkezinde ki mescidi kapattınız mı?” diye sordu. Cevap gelmedi, gelmeyecekte. Şimdi akıllara bu soru geliyor ister istemez. “Kartal CHP, Genel merkezden uzak mı?”  Öyle ya ne diyor du o raporun 3. Maddesinde “CHP’nin mütedeyyin Müslümanlarla barışması gerekir”

HALKIN İSTEDİĞİNİ YAPMAYANLAR, KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR

Biz hep Hak'kı ve Halkı savunduk. Eleştiriyorsak biliniz ki bu bir tek bizim fikrimiz değil, mütedeyyin Müslümanların her gün çarşıda pazarda konuştukları konulardır bunlar. İsterseniz sağlamasını yaparız, alırız elimize video kamerayı ineriz halkın ayağına, halkın şikâyetlerini taşırız sizlere. Bu hiçte zor bir durum değildir. Umarız ki yapılan yanlışlardan geri dönülür.

Miraç Kandilinizi kutlar, bu üç ayların hayır, hasenat ve bereketle doldurmanızı temenni ederim. Sağlıcakla kalınız…

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2012, 07:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17